Archief: (Fragmenten uit) eerdere uitzendingen op volgorde van uitzending

Uitzending 49: Uitzending van 11 oktober volledig terugluisteren

Wat kunnen jullie verwachten in deze uitzending van Luister naar NAH?

De maand oktober staat volledig in het teken van Levend Verlies, hoe ga je om met verlies wat je hele wereld op zijn kop zet.

Waarom dit het geval is, legt Lieky zelf jullie uit.

Lieky heeft gesprekken met Marianne Lambering en met Mary Ann Gitmans over hun ervaringen en wat NAH betekent in hun leven.

Annelies van Olst heeft een herkenbaar bericht over hoe zij haar oude leven en haar oude ik mist.

Door en van Yvonne horen we een treffend gedicht over levend verlies.

Marly heeft ook op papier gezet hoe zij haar leven nu ervaart. Het draagt de zeer originele titel ‘Mijn Verhaal’.

Zoals gewend wordt alles afgewisseld met rustige muziek, soms ook wat kortere muziek en de techniek verzorgt Marly in deze speciale themamaand zelf.

Namens Lieky en Marly een mooi en interessant luister uur gewenst.

Uitzending 48: Uitzending van 4 oktober volledig terugluisteren

Wat kunnen jullie verwachten in deze uitzending van Luister naar NAH?

De maand oktober staat volledig in het teken van Levend Verlies, hoe ga je om met verlies wat je hele wereld op zijn kop zet. Deze 48e uitzending staat in het teken van Alzheimer

Lieky heeft een podcast met Margreet Menkveld waarin Margreet over haar eigen leven vertelt en ingaat op het verlies van haar man aan de gevolgen van Alzheimer. Lieky’s vader was ook dement en Lieky had een gedicht geschreven hierover, wat zij graag laat horen.

De muziek is uiteraard totaal op deze onderwerpen aangepast. Aangezien de lengte van de podcast en het serieuze karakter van deze uitzending heeft Marly besloten geen eigen inbreng in deze uitzending te verzorgen maar heeft zij zich toegelegd op de technische verzorging van dit luisteruur Luister naar NAH

Namens Lieky en Marly een interessant luisteruurtje gewenst.

Uitzending 47: Uitzending van 27 september volledig terugluisteren

Wat kunnen jullie verwachten in deze uitzending?

Vorige week heeft Marly geprobeerd uit te leggen wat neglect is, dit wordt ook vaker verward met Hemianopsie en om nu duidelijk het verschil uit te leggen, krijgen jullie van Marly vandaag meer informatie dáárover.

Ms Diva heeft een mooi gedicht genaamd ‘Letsels’ voor ons.

De Column van Lieky gaat deze week om een rugzak, wat als de rugzak vol is?

Marly behandelt het vraagstuk sociale contacten nog eens, op de Facebookpagina is de buitenwereld toch een zeer vaak besproken onderwerp en Marly laat haar kronkelende gedachten daar nog eens overheen gaan.

Ook deze week weer een uitzending met een diversiteit aan onderwerpen dus. Alles wordt zoals altijd omlijst met rustige, prikkelarme muziek en ook deze uitzending is weer helemaal technisch op orde gebracht door onze eigen technicus Henk van der Wijk

Uitzending 46: Uitzending van 20 september volledig terugluisteren

Wat hebben wij voorbereid voor deze 46e uitzending van Luister naar NAH?

Vandaag nemen we jullie mee op reis, mee op reis in een uurtje vol diverse onderwerpen. En  ook Annelies van Olst neemt ons mee op reis. Een reis door háár gedachten.

De Column van Lieky neemt ons mee op een reis waarin we de balans tussen lichaam en geest proberen te vinden. En  Marly’s reis neemt ons  mee in een uitleg over neglect, een restverschijnsel waar veel mensen met NAH helaas mee te maken krijgen.

De muziek is gedurende deze reis, rustig en prikkelarm en Henk van der Wijk heeft zijn technische snufjes mee op reis genomen, dankjewel Henk.

Wij wensen jullie namens ons drieën een rustige vlucht of rit, afhankelijk van jullie manier van reizen.

Uitzending 45: Uitzending van 13 september volledig terugluisteren

Wat hebben wij voorbereid voor deze 45e uitzending van Luister naar NAH?

Lieky heeft een Podcast opgenomen met Anitha Wagemans, zeer interessant en met veel info want Anitha heeft een inzetbureau ervaringsdeskundigheid opgezet. Wat dit precies inhoudt, horen jullie in deze podcast.

Lieky neemt ons in haar eigen column mee naar die eerste periode van ons hersenletsel. Dat zal heel herkenbaar zijn voor iedereen.

De column van Marly bevat deze keer eens geen informatie of tips maar eens héél iets anders. Het heeft in ieder geval te maken met onze Facebookpagina. Wat?Laat jullie maar verrassen.

Alle onderwerpen worden weer omlijst door rustige, prikkelarme muziek en deze week mogen we Henk van der Wijk weer bedanken voor de techniek. Namens  Henk, Lieky en Marly  dan ook nog veel luisterplezier gewenst.

Uitzending 44: Uitzending van 6 september volledig terugluisteren

Wat kunnen jullie verwachten in deze 44e uitzending van Luister naar NAH?

Vandaag hebben we slechts 1 gastpreker in het programma, Marly heeft haar vorige week al aangekondigd. Namelijk Ela Savu, zij is de onderzoekster met wie Marly de vaste contacten had bij het onderzoek van de universiteit van Maastricht, het onderzoek naar vermoeidheid bij NAH. Ela gaat wat dieper op het onderzoek en de resultaten in en vooral ook, wat gebeurt er nu mee?

Later komt Lieky weer aan het woord met haar interessante column ‘bewust leren omgaan met je lichaam en geest.’

En Lieky noemde het al, alles wordt omlijst met rustige muziek en deze week heeft Marly zorg gedragen voor de techniek.

Rest ons alleen nog jullie allemaal een informatief en gezellig luisteruurtje te wensen.

Uitzending 43: Uitzending van 30 augustus volledig terugluisteren

Wat kunnen jullie verwachten in deze uitzending van Luister naar NAH?

Mede dankzij onze gastsprekers is ook deze 43e uitzending met gevarieerde onderwerpen gevuld.

Anita de Blok, die we inmiddels al vaker gehoord hebben is vandaag ook van de partij. Zij weet haar berichten altijd zó interessant te vullen dat ze ruimte heeft gekregen met een eigen column op onze website en in ons programma natuurlijk. Vandaag vertelt zijn ons waar zij tegenaan loopt met de thuiswerkende gezinsleden sinds Corona.

Lieky stelt Jeannette Mooibroek aan ons voor middels de beroemde 10 vragen waar ook aandacht is de de patiëntenvereniging hersenletsel.nl

In Liekys eigen column horen we waarom ‘overmatig denken’ niet goed voor ons is. Met uiteraard tips hoe we goed op onszelf kunnen letten hierin.

Marly gaat jullie wat vertellen en uitleggen over een onderzoek van de Hersenstichting waaraan zij heeft deelgenomen, een onderzoek over vermoeidheid bij NAH. Volgende week bespreekt ze dit nog uitgebreider met één van de onderzoekers en dan horen we wat met de resultaten van de onderzoek zal gaan gebeuren.

Alle onderwerpen worden afgewisseld met rustige muziekdie jullie trouwens op onze website altijd non-stop terug kunnen luisteren. De techniek ligt vandaag ook weer in de vertrouwde handen van Henk van der Wijk en namens ons drieën heel veel luisterplezier gewenst.

 

Uitzending 42: Uitzending van 23 augustus volledig terugluisteren

 

Wat kunnen jullie verwachten in deze 42e uitzending van Luister naar NAH?

We laten in onze uitzendingen heel graag lotgenoten aan het woord om meer duidelijkheid en herkenning te kunnen geven. Wij zijn zelf ook lotgenoten maar met meer mensen kunnen we ook meer verschillende onderwerpen benaderen en dus méér info geven.

Zo is deze uitzending dan ook heel divers aan onderwerpen.

We starten met Annelies van Olst die beschrijft hoe verlaten zij zich voelde toen ze na haar zware ongeval opgenomen werd in de revalidatiekliniek. Het is een treffend en emotioneel verhaal, mag je wel zeggen. Maar ook het verhaal van Anita de Blok raakte ons, zij vertelt waar zij zoal tegen aanloopt in het huidige dagelijkse leven.

Lieky’s column verwoordt dat er meer aan de binnenkant gebeurt dat wat men aan de buitenkant ziet, het draagt dan ook de toepasselijke titel ‘aan mij is niets te zien’

Daarnaast is Lieky in de dichtmodus gekropen en horen we haar gedicht, genaamd ‘uitdaging

Het bericht van Marly beschrijft een taboe. Een gevolg van hersenletsel wat men niet graag bespreekt, laat staan in het openbaar! En jullie kennen ons inmiddels, wij gaan geen onderwerp uit de weg dus háár bericht gaat over incontinentie, en dan met name bespreekt ze urine incontinentie

 

Nóg diverser kunnen de onderwerpen niet zijn deze week

Uitzending 41: Uitzending van 16 augustus volledig terugluisteren

Wat kunnen jullie verwachten in deze uitzending van Luister naar NAH?

Met de warme temperaturen (en hittegolf) van afgelopen week, hebben Lieky en ik even aan ons zelf gedacht, het ons niet té druk gemaakt en onderwerpen gezocht die in de herhaling konden. Zo starten we met een bericht van Jacques van der Weide over geluk, een handvol geluk. Ook herhalen we een mooi gedicht van Ms Diva ‘in strijd met jezelf’

De Column van Lieky is helemaal nieuw en zij spreekt over het leven met iemand met NAH.

De column van Marly is een herhaling en we hebben gekozen om het eerdere bericht te herhalen met de titel ‘Controlefreak, en nu?’

Zoals iedere week wordt alles omlijst met rustige, prikkelarme muziek en Henk van der Wijk verzorgde het technische gedeelte.

Namen ons drieën heel veel luisterplezier gewenst.

Uitzending 40: Uitzending van 9 augustus volledig terugluisteren

Wij mogen inmiddels al de 40e uitzending gaan uitzenden  en deze uitzending is net als de meeste andere uitzendingen goed gevuld.

Vandaag gaan we een nieuwe gastspreker horen die graag nog vaker wilt langskomen. Daarom heeft Lieky haar de Beroemde 10 vragen gesteld,zodat ze zich kan voorstellen. Deze vragen en antwoorden zijn echter alleen op de website te vinden. In deze uitzending gaat ze gelijk van start met een zeer herkenbaar en ook zeer interessant bericht. O ja, haar naam is ook leuk om te weten hè, zij heet Anita de Blok

De volgende naam die ik ga noemen is Ad van Camerijk, hij is ook al eerder in de uitzending geweest. Van hem horen we het gedicht ‘Levend Verlies’ opnieuw.

De naam Lieky van der Velden heb ik nog niet genoemd, maar zeker heeft Lieky een eigen en herkenbaar bericht dat vandaag  gaat over Rouwen om Verlies.En In het kader dat bericht vonden we nog wel een leuke spreuk om te delen, die komt na Lieky’s bericht dan ook nog voorbij.

Mijn naam is Marly van der Wijk en ik kom vandaag toe aan het laatste deel  van de berichten van afgelopen weken, de folder over Hersenen en Voeding, van de Hersenstichting.

Natuurlijk is de muziek weer prikkelarm en rustig gehouden en ook de naam Henk van der Wijk kennen jullie ondertussen ook. Henk is onze trouwe technicus.

Namens ons drietjes wensen wij iedereen veel luisterplezier het komende uur.

Uitzending 39: Uitzending van 2 augustus volledig terugluisteren

Waar  hebben wij afgelopen week aan gewerkt om deze  39e uitzending mee te vullen?

Onze gastspreker van deze week is Annelies van Olst, voor sommige wellicht al bekend van de Facebook pagina. Zij heeft een mooi eigen geschreven bericht erbij. En ook Lieky heeft een eigen geschreven bericht mee. Lieky leert ons in dit bericht wat het nut is van even tijd voor jezelf nemen. En zoals we dat gewend zijn, heeft ze ook wat tips voor ons om dit aan te pakken.

In het kader dat bericht vonden we nog wel een leuke spreuk om te delen, die komt na Lieky’s bericht dan ook nog voorbij.

En het bericht van Marly  sluit weer aan op de berichten van afgelopen weken, namelijk de Folder van de Hersenstichting en dan gaan we het hebben over Hersenen en Voeding, om precies te zijn. Na alle eerdere uitleg gaat Marly dan nu concreter aan de voeding beginnen.

Natuurlijk is de muziek weer prikkelarm en rustig gehouden.

Henk van der Wijk bedanken wij graag weer voor het verzorgen van de techniek en natuurlijk wensen wij jullie namens ons drietjes heel veel luisterplezier.

Uitzending 38: Uitzending van 26 juli volledig terugluisteren

Wat kunnen jullie verwachten in deze uitzending?

Lieky heeft haar welbekende 10 vragen losgelaten op Wilco Giesen, openhartig heeft Wilco deze beantwoord.

Bouchra draagt een zelfgeschreven gedicht voor, een pakkend gedicht met de titel ‘Ik ben net als jij

Ook heeft Bouchra de 10 vragen van Lieky beantwoord, deze zijn echter niet in de uitzending te horen maar de vragen met haar antwoorden vinden jullie op onze website www.luisternaarnah.nl

In de categorie ervaringsverhalen.

Lieky’s column gaat deze week over Hersenletsel en gevoeligheid, een herkenbaar verhaal met diverse tips hoe je ermee kunt leren omgaan.

Marly gaat verder met het bericht waar ze vorige week mee begonnen is uit een folder van de Hersenstichting. Hierin wordt het onderwerp Hersenen en Voeding besproken.

Zoals te zien wordt er voldoende informatie uitgestrooid vandaag, daarom hebben we dan ook onze uiterste best gedaan de muziek prikkelarm te houden.

Henk van der Wijk bedanken wij graag weer voor het verzorgen van de techniek en natuurlijk wensen wij jullie namens ons drietjes heel veel luisterplezier.

Uitzending 37: Uitzending van 19 juli volledig terugluisteren

De onderwerpen van uitzending 37 Zondag 19 juli 2020

Vandaag zijn er 2 gastsprekers. Ten eerste is dat Silvia Smulders met haar leuke en zeer treffende Hersenspinsel ‘Iedere Dag’

De tweede gastspreker is Petra Hes, zijn vertelt ons haar verhaal over ná háár hersenbloeding, hoe gaat het met haar en wat doet ze nu? En zeer interessant en inspirerend verhaal.

Lieky beschrijft in haar wekelijkse column het omgaan met eigen ervaringen en leren loslaten. Marly  is de folders van de hersenstichting in gedoken en vertelt iets over de invloed die voeding op onze hersenen heeft. Aangezien de Hersenstichting hier veel informatie over geeft, heeft ze het opgedeeld in meerdere delen, waarvan vandaag dus deel 1.

Op onze website luisternaarnah.nl kunnen jullie zoals elke week de info uit deze uitzending terug vinden

Het geheel aan onderwerpen wordt zoals altijd afgewisseld met rustige en prikkelarme muziek. En ook onze technicus Henk van der Wijk heeft niet stil gezeten maar alles mooi aaneen gemonteerd waarvoor onze dank weer Henk.

Namens Lieky, Henk en Marly heel veel luisterplezier gewenst.

Uitzending 36: Uitzending van 12 juli volledig terugluisteren

De onderwerpen van uitzending 36 Zondag 12 juli 2020

We hebben best een gevulde uitzending vandaag.

Carsten Hensõ, komt voorbij met een mooi zelf geschreven stuk met de titel ‘Lief Lijf’

Lieky heeft gezorgd voor een goede doordenker met de naam ‘Energievreters’ en uiteraard is haar zelf geschreven boek nog steeds te bestellen en hoe dat gedaan moet worden, leg zij   in deze uitzending ook nog even uit.

En als we nog even terugkijken naar de uitzending van vorige week plús als we kijken naar Lieky’s column ‘energievreters’, dan hebben we daar nog wel een hele toepasselijke spreuk van de week voor die Marly graag met jullie deelt. Tenslotte willen we onze agenda weer gevuld zien te krijgen dus komt de info over onze website terug.

O ja, Marly zelf komt met opmerkelijk nieuws over een oproep die de Hersenstichting doet aan alle artsen.

We zeiden het al, een goed gevulde uitzending waarin al onze onderwerpen zoals altijd worden afgewisseld met rustige, prikkelarme muziek.

Het geheel is deze week opnieuw gemonteerd door onze trouwe technicus Henk van der Wijk.

Namens ons drieën dan ook het komende uur veel luisterplezier gewenst.

Uitzending 35: Uitzending van 5 juli volledig terugluisteren

De onderwerpen van uitzending 35 Zondag 5 juli 2020

Mag dit bespreekbaar zijn of is het een TABOE ?

Dit was de vraag in een bericht over, ” even niet meer zien zitten”. Meer dan 200 reacties op dat bericht.
Dus dacht Lieky, ik maak het bespreekbaar in onze radio-uitzending “luister naar NAH.
.
“Even niet meer weten wat te moeten doen met stress, pijn, onrustig, twijfels, angsten, onzekerheid, gevoelens en gedachten in hun leven.
Waarschijnlijk voel jij je alleen in je strijd.
Al helemaal als er zo’n dag is dat het lijkt, alsof alles je tegen zit. Dat je geen kracht meer hebt om jezelf weer bij elkaar te schrapen. Zoeken naar iemand die je moet en kan helpen.
Misschien te vergeefs?
Misschien wordt je daarin teleurgesteld en heb je het gevoel dat je op jezelf wordt terug geworpen.
Is dit ook herkenbaar voor jou?
Daar gaan wij het zondag in de uitzending over hebben.
Is er begrip voor mensen die aan zijn grenzen komen?
.
Lieky heeft enkele personen geïnterviewd.
Ze stelt enkele gastsprekers voor en hun gesprek/reactie hierover.
.
Erna van Beek
Dus jij vindt dat het bespreekbaar gemaakt moet worden? Waarom?
Haar antwoord: “Ik vind dat het bespreekbaar moet worden, omdat het niet uitspreken een worsteling met jezelf is”
Je naasten en je omgeving zijn blij dat je er nog bent, dus wordt er verwacht dat jij dat ook bent. Helaas ben je jezelf verloren en daarom kom je in een rouwproces. Je kijkt steeds naar wat je kwijt bent en niet meer kunt, er lijkt op dat moment geen/weinig kwaliteit van leven te zijn. Het uitspreken hiervan is moeilijk, iedereen is toch blij dat je er nog bent. Dus moet jij ook blij zijn toch? Dat voelt heel zwaar en ondankbaar. Ik schaamde me voor mijn eigen gedachten.
Ik zei ook vaak dat ik er gelukkig nog was, maar meende het niet.
Erna verteld hoe zij in de begin jaren hiermee is omgegaan.
De 1e 2 jaar ben je aan het vechten en overleven, je staat niet echt bij alles stil, je wilt alleen maar de oude worden.
Daarna komt het besef dat je beperkingen blijven en daar moet je mee kunnen omgaan. Dat valt niet mee, je denkt vaak: is dit nu mijn leven? Van een actief leven naar dit leven. Dan komt ook regelmatig de vraag naar boven, wat als ik een uur later ben gevonden, dan hoefde deze strijd niet meer. En dat zijn geen prettige gedachten.
Laten wij zondag 5 juli naar zijn hele verhaal luisteren op de radiouitzending Luister naar NAH. 
.
Een emotioneel en openhartig gesprek met Carsten Hemsø.
Hij vertelt rustig hoe het voor hem was in die tijd dan hij dacht, was ik er maar niet meer. Zijn verhaal is opbouwend, hoe het zover heeft kunnen gekomen. Hoe hij hiermee om is gegaan en weer bovenop is gekomen. Nu kijkt hij even terug en beseft heel bewust dat hij er sterker is geworden dan dat hij zelf ooit over zichzelf dacht.
.
Wilco Giesen In een notendop.
Het is bij mij een lang en zwaar traject geweest van acceptatie, revalidatie, vallen en weer opstaan, komen en gaan van vrienden etc. Op enig moment is er een soort van haat- liefde verhouding ontstaan met wat je is overkomen. Dan ontstaat er een soort van omdenken, je ziet weer kansen en mogelijkheden die weer voorbij komen. “Denken in mogelijkheden, niet in beperkingen.” Kansen en mogelijkheden die je weer gaat aanpakken en langzaam aan komt het besef dat je een mooi en rijk leven kunt hebben door weer te genieten van wat je wel allemaal nog (weer) kunt doen! En als je voor andere mensen en lotgenoten een stukje inspiratie kunt zijn, dat zijn voor mij weer momenten waarop ik het gevoel heb dat ik ook echt weer iets kan betekenen.
.
Marloes Kwakman heeft 19 jaar geleden hersenletsel opgelopen zonder enige revalidatie te hebben gehad. Ik ben in de overlevingsstand doorgegaan met m’n leven, totdat ik 6 jaar geleden op mezelf ben gaan wonen met mijn 2 kinderen, waar ik mezelf goed tegenkwam.De koek was op en werd depressief.
Ik ben toen door verwezen naar interakt contour waar ik 2 jaar behandeling via hersenz heb gevolgd ! Ik heb zoveel geleerd en inzicht gekregen in mijn nieuwe ik ik kan weer genieten en ben ontzettend blij dat ik mijn doorzettingsvermogen nooit ben kwijt geraakt.
Ik zie het leven weer met een glimlach tegemoet en geniet zoveel mogelijk. Door mijn leven aan te passen aan mijn tempo heb ik eindelijk meer rust
.
Ook Lieky Van der Velden zal vertellen hoe het voor haar was om uit zo’n diep dal weer bovenop te komen. Met veel doorzettingsvermogen en te kijken naar mogelijkheden om hier mee om te gaan. Zoals mijn leven was, kon en wilde ik niet tevreden zijn met de gedachten, “Jammer dan van je leven, pech gehad ”
En juist dat wilde en kon ze niet accepteren.
Ze zegt: ‘Ik zag andere gezonde mensen die normaal met hun leven bezig waren. Dat wil ik ook. Wat moet ik doen?
Ik kan je vertellen wat ik heb gedaan om mijzelf uit dit enge diepe dal te halen. Nu ben ik blij met mijn leven en wat ik kan betekenen voor mijn man, familie en lotgenoten.’
Bert Blanken heeft een zeer mooi toepasselijk zelfgeschreven gedicht.
Marly van der Wijk heeft zorg gedragen over de techniek dat doet ze heel goed. (dankjewel  voor het compliment Lieky)

Laten wij zondag 5 juli naar het hele verhaal luisteren op de radiouitzending “Luister naar NAH”.

Groet van Marly van der Wijk en Lieky Van der Velden

 

Uitzending 35: Uitzending van 28 juni volledig terugluisteren

De onderwerpen van uitzending 35 Zondag 28 juni 2020

Vandaag hebben wij een minder drukke uitzending dan jullie van ons gewend zijn. We hebben slechts 3 onderwerpen die aan bod komen.

Vorige week zeiden we het al, we gaan vandaag in op het gevoel van de partner van iemand met NAH. Die Podcast heeft Marly dicht bij huis gehouden, ze spreekt namelijk met haar eigen man Jan. Wie kan ze beter de vragen stellen dan hem wat de afgelopen 8 jaar voor hem betekend hebben?

Ná die Podcast horen jullie de column van Lieky nog met de titel ‘Onze gedachten’ Hoe kunnen we er voor zorgen dat we die ombuigen naar het positieve.

Over positief gesproken: Door jullie positieve reacties de vorige keer, durfde Marly het ook vandaag weer aan om zelf de techniek te verzorgen en kon Henk van het lekker weer gaan genieten.

Namens Lieky en Marly  heel veel luisterplezier gewenst

 

Uitzending 34: Uitzending van 7 juni volledig terugluisteren

Vandaag brengen we weer allerlei onderwerpen onder de aandacht. Allereerst stelt Lieky zich heel kwetsbaar op en gaat zij ons vertellen wat dyslexie met haar doet sinds haar NAH, dit gaat zij open en bloot doen. Hoe ze dat gaat doen, dat vertelt ze zo zelf

Wat later in de uitzending komt haar column genaamd ‘niet weten wat gebeurt’

Marly horen jullie ook nog 2 keer wat op het eind van de uitzending geeft ze weer wat uitleg over de website nu corona  ‘voorbij’ is maar eerder al horen jullie van haar weer het 1e deel van een serie van 2, gezin en partner. Vandaag laat ze haar eigen gedachten daarover de loop, volgende week (deel 2)spreekt ze met haar man over hoe hij alles ervaren heeft en nóg ervaart.

Zoals elke week hebben Lieky en Marly gezorgd voor rustige muziek en Henk van der Wijk is onze steun en toeverlaat in de techniek en met dit rijmpje wensen wij jullie namens ons drietjes heel veel luisterplezier.

 

Uitzending 33: Uitzending van 31 mei volledig terugluisteren

Deze 33e uitzending is heel gevarieerd. Lieky is druk is gesprek geweest met verschillende mensen. Zo stelt zij als eerste Barbara Coljee voor, Barbara is een bezig bij die zich op verschillende manieren inzet voor andere mensen met NAH en hun partners. Zo wil zij ook regelmatig iets gaan bijdragen aan dit programma, vandaar dat we haar voorstellen.

Daarnaast heeft Lieky met de welbekende 10 vragen ook een gesprek gehad met Joyce Dams, zij vertelt haar ervaringen, wat is haar overkomen en hoe zijn haar gevoelens hierin. Zij weet alles mooi te verwoorden, een duidelijk verhaal.https://www.mixcloud.com/marly-van-der-wijk/uitzending-32-luister-naar-nah-zondag-7-juni-2020/

Verder nu, Lieky heeft ook een column die ze ten gehore brengt, de titel is ‘onzichtbaar’

Marly heeft een uitgebreid bericht over Facialisparese ofwel aangezichtsverlamming. Wat is dit precies en wat zijn de gevolgen hiervan, kan het behandeld worden en wat is de prognose.

Zoals elke week kunnen jullie vertrouwen op rustige en prikkelarme muziek, net zoals wij kunnen vertrouwen op Henk van der Wijk die alles fijn monteert voor ons.

Namens Henk, Lieky en Marly heel veel luisterplezier gewenst.

 

Uitzending 32: Uitzending van 31 mei volledig terugluisteren

Wat kan  er verwacht worden in deze 32e uitzending  van Luister naar NAH:

Een oproepje van Peter Willems op de Facebook pagina maakt van Peter gelijk een radio ster want Lieky wilde graag iets meer van hem en zijn oproep weten en dat delen we uiteraard met jullie

Huub van Lankvelt is inmiddels al langer een radio ster, van hem horen we zijn volgende column ‘de oorzaken van vermoeidheid bij NAH

Onze eigen radio ster én boekenschrijfster Lieky heeft een nieuwe column gemaakt waarin we uitgenodigd worden om eens in de spiegel te kijken.

Marly laat jullie weer een kijkje nemen in het stelsel van haar gedachtengangen en we openen de deur van Noodlot of Toeval.

De muziek is vanzelfsprekend zo rustig mogelijk en prikkelarm en voor de verzorging van de techniek  mogen we  ook nu Henk van der Wijk weer hartelijk bedanken. Namens Lieky, Henk en Marly weer ontzettend veel luisterplezier gewenst het komende uur.

Uitzending 31: Uitzending van 31 mei volledig terugluisteren

Wat kan  er verwacht worden in de 31e uitzending  van Luister naar NAH:

Vanzelfsprekend zijn er weer verschillende onderwerpen te beluisteren

We hebben een zeer interessante bericht met en door Jacques van de Weide. Hij vertelt ons over grensoverschrijdend gedrag bij NAH, hij geeft uitleg en geeft ook tips.

Lieky heeft verschillende berichten voor ons waaronder een column met de titel ‘Overbelast’

Zoals vorige week aangegeven heeft Marly het vervolg op de clichés die wij zo vaak horen en die van vandaag gaat over positiviteit. Hoe passen we dat in ons leven toe?

Misschien overbodig om te zeggen maar ook vandaag wordt alles afgewisseld met rustige muziek en heeft Henk van der Wijk onze techniek opnieuw verzorgd!

Namens Henk, Lieky en Marly opnieuw veel luisterplezier gewenst!

Uitzending 30: Uitzending van 24 mei volledig terugluisteren

Wat kan  er verwacht worden in de 30e uitzending  van Luister naar NAH:

Vanzelfsprekend zijn er weer verschillende onderwerpen te beluisteren

Lieky en Marly hebben allebei een column opgenomen.. die van Lieky gaat over: Hersenletsel, en nu? De column van Marly is verdeeld.  deze week horen jullie deel 1 en die gaat over een groot cliché, namelijk Genieten van het leven. Volgende week komt deel 2 met cliché nummer 2 waarin we bekijken wat positiviteit inhoudt.

Maar allereerst gaan jullie luisteren naar een podcast /een gesprek wat Lieky heeft gehad met Ingmar Rooij over WIJ DOEN, begeleiding op maat. Een zeer informatief initiatief, blijf dus zeker luisteren!

Zoals elke uitzending hebben we rustige, prikkelarme muziek uitgezocht en heeft Henk van der Wijk het technische gedeelte op zich genomen.

Namens Henk, Lieky en mij zelf weer heel veel luisterplezier gewenst.

 

Uitzending 29: Uitzending van 17 mei volledig terugluisteren

Wat kan  er verwacht worden in deze 29e uitzending  van Luister naar NAH:

We hebben een variatie aan onderwerpen vandaag.  Huub van Lankvelt heeft weer een informatieve column voor ons maar vóórdat jullie die te horen krijgen stelt Lieky Huub door middel van de welbekende 10 vragen aan ons voor. Marly heeft een sarcastisch geschreven stukje erbij, wat zij enkele jaren geleden heeft gemaakt, waarschijnlijk herkennen velen zich daar wel in. Lieky heeft een column meegenomen die over ontroostbaarheid gaat en na dit bericht, sluit Marly aan met een zelf geschreven gedicht met de titel ‘Woorden’

Alles wordt ook deze week afgewisseld met rustige prikkelarme muziek en de techniek werd wederom verzorgd door Henk van der Wijk.

Namens Henk, Lieky en Marly veel luisterplezier gewenst.

 

Uitzending 28: Uitzending van 10 mei volledig terugluisteren

Wat kan  er verwacht worden in deze 28e uitzending  van Luister naar NAH:

Voor de mensen die hem nog niet kennen, gaan we luisteren naar een bericht waarin Jan Hulshof zichzelf aan iedereen gaat voorstellen.

Lieky heeft 2 columns meegenomen vandaag, in de eerste column legt ze duidelijk en haarfijn uit hoe het voelt om hersenletsel te hebben.  In de tweede column kunnen we horen hoe we daarnaast ook meer zijn dan alleen maar hersenletsel.

Marly heeft een bericht meegenomen over revalidatie. De vaste luisteraars weten dat zij inmiddels meerdere infarcten achter de rug heeft en in de loop van de jaren vanaf 2012 tot nu heeft ze verschillende revalidatietrajecten doorlopen en geen één was hetzelfde. Daarom zet Marly deze op een rijtje ter vergelijking.

Alles wordt ook deze week afgewisseld met rustige prikkelarme muziek en de techniek werd wederom verzorgd door Henk van der Wijk.

Namens Henk, Lieky en Marly veel luisterplezier gewenst.

Uitzending 27: Uitzending van 3 mei volledig terugluisteren

Wat kunnen jullie verwachten in de uitzending van 3 mei?

In deze 27e uitzending van Luister naar NAH hebben we weer gevarieerde, mooie en interessante onderwerpen voor jullie.

Zo laten we graag het interview nog eens horen wat Lieky gehad heeft met Irene Gouman, een zeer informatief interview en gesprek over de Breinlijn. Een initiatief niet alleen voor onze lotgenoten met NAH maar ook voor de naasten, de naaste lotgenoten zeg maar. Ten tijde van het interview dat Lieky in Maart had was de breinlijn nog niet beschikbaar voor heel Nederland, dat werd nog uitgebreid en we gaan ervanuit dat men alweer verder is hiermee, vandaar dat we het opnieuw onder de aandacht willen brengen.

Vervolgens stelt Lieky Stijn Geerinck nog aan ons voor, niet zonder reden want Stijn gaat ons iets meer vertellen over zijn boek ‘tussen hoop en Hersenletsel’

Dan hebben Lieky en Marly beiden een column erbij, geschreven naar onze eigen ervaringen en gevoelens. De column van Lieky gaat over hoe al lang of kort het geleden is dat je in achtbaan van NAH beland bent en Marly gaat dieper in op de Sociale Contacten. Hoe verloopt dat in deze achtbaan?

Tenslotte maakt Marly jullie graag nog eens wegwijs op onze website.

Henk van der Wijk verzorgde weer heel trouw de techniek voor deze uitzending en namens ons drieën heel veel luisterplezier gewenst.

Uitzending 26: Uitzending van 26 april volledig terugluisteren

Wat kunnen jullie verwachten in de uitzending van 26 april?

Bert Blanken stelt zich opnieuw voor aangezien hij regelmatig te horen is in ons programma.

Deze week heeft Lieky een column erbij met de titel ‘laat ook het lastige deel eens zien’ wat te maken heeft met de restverschijnselen.

Marly bespreekt wat het haar gebracht heeft om altijd een controlfreak te zijn geweest en hoe leert ze om hier nú mee om te gaan?

Lieky vertelt nog hoe je in het bezit kunt komen van haar verhalen en gedichtenbundel. Zoals elke week wordt ieder onderwerp afgewisseld met rustige, prikkelarme muziek en deze week heeft Henk van der Wijk het technische gedeelte weer voor zijn rekening genomen. Namens Henk, Lieky en Marly dan ook heel veel luisterplezier gewenst het komende uur.

 

Uitzending 25: Uitzending van 19 april volledig terugluisteren

Wat kunnen jullie verwachten in de uitzending van 19 april?

Zondagochtend 19 april vanaf 10:00 tot 11:00 uur het radio-programma “Luister naar NAH “ Vandaag een zéér speciale uitzending. Marly van der Wijk en Lieky van der Velden gezamenlijk in gesprek. Een Podcast over de aankondiging met tekst en uitleg over Lieky’s boek “N.A.H. Niet Aangeboren Hersenletsel. Het is niet altijd wat het lijkt”.Vandaag wilt Lieky jullie vertellen, dat ze maanden lang bezig ben geweest om een bundeling van berichten en gedichten over haar eigen ervaringen met NAH te bundelen in een informatief boek. Natuurlijk over N.A.H. niet aangeboren hersenletsel

Lieky vertelt wat ze wilt bereiken met Facebook en dit Boek: Informatie geeft inzicht en inzicht geeft begrip. Dat is mijn doel.

Kijk eens op eens andere manier naar jezelf en naar je eigen leven. Wat heb ik voor mijzelf gedaan om mijn leven te verbeteren? Wat kan jij voor jezelf doen?

Ik schrijf al 7 jaar op Facebook om meer aandacht en inzicht te geven over een leven met N.A.H. : ‘ Ik ben er altijd al van overtuigd geweest dat als ik mijzelf heb kunnen leren met deze restverschijnselen en overprikkelingen om te kunnen gaan, en dat ook heb toegepast en geïntegreerd heb in mijn dagelijkse leven. dan kan ik dat ook iemand anders leren. Als het mij goed doet kan het jou ook helpen.’ Het zijn handreikingen en inzichten voor zowel de lotgenoot als voor de partner en andere geïnteresseerden.   

Zoals bij velen onder ons is ook aan mij  niet te zien dat ik een herseninfarct heb gehad. Maar dat wil niet zeggen dat jij of ik nergens last van hebben.

Hoe ziet het leven eruit als je gebukt gaat onder NAH? En hoe nu verder? Wat kun je zelf doen om met je situatie van alledag om te gaan en je leven te verbeteren?

Daarom wil ik het graag bespreekbaar maken:  ‘Dat je kunt lezen hoe het soms voor ons is wat jij niet ziet.’

Dit boek heeft 167 pagina’s. Iedere bladzijde heeft zijn eigen kort bericht.

Luister zondag 29 april naar het radioprogramma “Luister naar N.A.H.”  Rond 10:00 tot 11:00 uur.

‘Ik heb samen met Marly een vraag en antwoord gesprek gehad over het ontstaan van dit boek en waarom. En waarom ook voor ouders met een kind met NAH. Want dit boek bestaat uit 2 delen. Ik hoop dat ik je interesse heb gewekt. ‘

Daarnaast horen jullie een zelf geschreven gedicht van Marly over Taal.

En een toepasselijk gedicht van Lieky getiteld “Als een dief in de nacht.”

Uitzending 24 : Uitzending van 12 april volledig terugluisteren

 

Wat kunnen jullie verwachten in de uitzending van 12 april?

Een rustige uitzending op deze Paaszondag:

 • Lieky heeft een bericht  over afscheid van een geliefd persoon met een wel héél bijzondere tip !
 • Marly sluit aan op het onderwerp van vorige week over werken en werkhervatting. Wat als dit niet meer lukt, wat dan ? Afscheid nemen van werk ? WIA aanvraag? Wat is dat precies en hoe gaat het in zijn werk. (let op er wordt gesproken over de wettelijke normen van dit moment april 2020)
 • Daarnaast horen jullie van Marly een zelf geschreven gedicht over emoties

Uiteraard wordt er rustige en prikkelarme muziek gedraaid en ook deze week verzorgt Henk van der Wijk plichtsgetrouw de techniek. Wij wensen jullie allemaal namens ons drieën veel luisterplezier.

 

Uitzending 23 : Uitzending van 5 april volledig terugluisteren

 

Wat kunnen jullie het  verwachten in uitzending 22-  Zondag 5 april:

We starten met Huub van Lankvelt die deze keer een bekend thema aan snijdt, namelijk NAH en emoties.

Silvia Smuldersheeft een actueel bericht voor ons wat ze in dichtvorm brengt en dat gaat over Corona, een  wereldwijd onderwerp waar we allemaal niet aan voorbij kunnen.

Ook Ms Diva heeft een gedicht voor ons, met de herkenbare titel ‘in strijd met jezelf’

Lieky heeft 2 verschillende columns voor ons. Eén draagt de titel ‘het oordeel is geveld’ en de andere ‘onderweg op jouw levenspad’

Ikzelf heb een bericht wat uit 2 delen bestaat. Het eerste deel horen jullie vandaag en dat gaat over werken en werkhervatting, het 2e deel horen jullie volgende week dan ga ik dieper in op afkeuring, als werken niet meer lukt dus.

Verder wordt alles weer afgewisseld met rustige en prikkelarme muziek en Henk van der Wijk heeft weer zorg gedragen voor onze techniek. Namens ons drieën dan ook weer veel luisterplezier gewenst.

 

 

 

 

Uitzending 22: Uitzending van 29 maart volledig terugluisteren

Wat kunnen jullie het  verwachten in uitzending 22-  Zondag 29 maart:

Lieky heeft een heel bijzonder gesprek gehad met Daisy en namens Daisy  vertelt Lieky haar verhaal. Aansluitend daarop heeft Marly gedicht van Toon Hermans voor jullie, aangezien  die heel toepasselijk is in aansluiting  op het verhaal van Daisy.

Lieky en Marly zijn héél blij dat zich steeds meer mensen melden om ook mee te werken aan onze uitzendingen Behalve Daisy hebben wij ook nog een luisteraar die graag een voetnoot wil plaatsen bij het programma ‘niet zonder ons’, hij wil dit alleen graag anoniem doen en dat respecteren wij uiteraard. Vooral met zo’n goed verhaal, waarvoor onze dank.

De volgende dames die ik ga noemen hebben ook een goed verhaal voor ons en jullie.

Alice  Hogenhout wil graag iets vertellen over de hulp die er is voor mensen met NAH. En inmiddels ook bekend in onze uitzendingen is Silvia Smulders, zij legt op duidelijke wijze uit wat overprikkeling is.

Tenslotte hebben ook Lieky en Marly ieder een bericht erbij. Lieky heeft een bijzondere column over ‘de derde persoon’ gemaakt en Marly heeft nog niet zo lang geleden een nieuwe restverschijnsel van NAH meegemaakt waarvan ze niet wist dat dit ook kon gebeuren en daar heeft zw wat over op papier gezet.

Samen met wat prikkelarme muziek is  het hele pakket weer naar onze technicus Henk van der Wijk gestuurd die het tot deze volledige uitzending gesorteerd heeft. En namens ons drieën wens ik iedereen veel luisterplezier.

 

Uitzending 21: Uitzending van 22 maart volledig terugluisteren

Wat kunnen jullie het  verwachten in uitzending 21-  Zondag 22 maart:

Hoewel in binnen en buitenland zich alles om het coronavarus draait, gaan wij dat nu juist ééns niet doen!

We houden het met de voor jullie bekendere onderwerpen het informatief. Zo heeft Lieky een Column geschreven en opgenomen die in het teken staat van Leven met NAH, voor zowel partner als lotgenoot.

 • Bert Blanken draagt een eigen geschreven gedicht voor met de titel ‘Het is tijd’

Tijd waarvoor? Dat horen jullie van Bert zelf.

 • Ad van Vermeulen, Edwin Kok en Marly hebben verschillende tips en tricks voor jullie op een rijtje gezet. Ad heeft dagelijkse tips voor jullie m.b.t. restverschijnselen. Edwin en Marly gaan met jullie de keuken in, zij gaan koken.

Zoals iedere week hebben Lieky en Marly rustige en prikkelarme muziek uitgezocht en heeft Henk van der Wijk de techniek mooi verzorgd. Namens Henk, Lieky en mijzelf heel veel luisterplezier gewenst het komende uur.

Uitzending 20: Uitzending van 15 maart volledig terugluisteren

Wat kunnen jullie het  verwachten in uitzending 20-  Zondag 15 maart:

 • Marly heeft een interview gehad met de organisatie van Care & Share over hun terugkerende kledingbeurs, voor mensen met een smalle beurs en extra klding die gratis aangeboden wordt, kunnen gebruiken. 
 • Overigens dit deze beurs vanwege de corona crisis uitgesteld tot naar een later moment waarover wij jullie uiteraard zullen berichten.
 • Lieky heeft één van haar gedichten opgenomen, opeens drong jij binnen in mijn leven

 • Ook heeft Lieky een column erbij met de titel Ongevraagd en onverwachts waarmee ze duidelijk refereert aan onze NAH wereld.
 • Julia Bregts hebben jullie al eerder gehoord, deze week een vervolg op haar eerdere bericht.

 • Ad Vermeulen vertelt over zijn leven met NAH
 • Lieky en ikzelf hebben prikkelarme muziek uitgezocht waarmee de onderwerpen afgewisseld zullen worden.

Uitzending 19: Uitzending van 8 maart volledig terugluisteren

Wat kunnen jullie het  verwachten in uitzending 19-  Zondag 8 maart:

 • Lieky heeft heeft een telefonisch interview gehad met Irene Gouman over de Breinlijn, een telefonische hulplijn voor mensen met hersenletsel maar ook voor hun naasten.
 • Marly heeft in aansluiting hierop een bericht opgenomen over hulpmiddelen, hulpmiddelen zoals een rollator of scootmobiel bijvoorbeeld.
 • Van Silvia Smulders beloofden we vorige week in de uitzending nóg een bericht, belofte maakt schuld dus van Silvia horen we één van haar hersenspinsels, hoe zij het graag noemt. Deze gaat over de NAH kit.

 • Daarnaast is er nog er zelfgeschreven gedicht binnengekomen van Ms Diva met de titel lotgenoot, dat wordt uiteraard ten gehore gebracht

 • Lieky sluit geheel af met een column over rouwen
 • Lieky en ikzelf hebben prikkelarme muziek uitgezocht waarmee de onderwerpen afgewisseld zullen worden.

 

 

Uitzending 18 Wat kunnen jullie het  verwachten in uitzending 18-  Zondag 1 maart:

 • Marly heeft een interview met de therapeuten Mat en Rita na de afsluiting van de therapie Breingrepen
 • Lieky heeft een zeer toepasselijke column opgenomen over de plotselinge veranderingen in ons leven. Van Bert Blanken gaan we een mooi gedicht horen met de titel Positief !
 • Julia Bregts, een verpleegster die met Mensen met NAH gewerkt heeft, heeft een bericht ingesproken voor dit programma waar vandaag het eerste deel van wordt uitgezonden. Over twee weken horen jullie het volgende deel.
 • Silvia Smulders stuurde ons enkele weken geleden een bericht omdat we haar in het programma aanspraken met een onderwerp.  Wij  zijn heel blij dat Silvia toegestemd heeft dat we haar berichten mogen uitzenden. Vandaag van haar ook deel 1, getiteld ‘Iedere Dag’

Lieky en ikzelf hebben prikkelarme muziek uitgezocht waarmee de onderwerpen afgewisseld zullen worden.

Uitzending 17 – Uitzending van 23 februari volledig terugluisteren

Zondag 23 februari : de onderwerpen die jullie kunnen verwachten zijn:

 • Een podcast van Jack van der Weide over ‘een handvol geluk’
 • Lieky spreekt over een ander soort geluk namelijk over intimiteit.
 • En over geluk kunnen we nog wel een Spreuk van de week met jullie delen. Best nog veel spreuken gaan over geluk maar wij houden het bij eentje.
 • Dick Voogd en Marly richten zich op de actualiteit, namelijk op Carnaval. Op ons verzoek heeft Dick een gedicht gemaakt over Carnaval en NAH.
 • Van Marly horen jullie een bericht met enkele tips voor de dappere carnavalsvierders onder ons

Zondag 16 februari : de onderwerpen die jullie kunnen verwachten zijn:

 • Lieky  laat ons kennis maken met William van Hoeck die ons iets meer gaat vertellen over MBR wat te maken heeft met Mindfullness
 • Maandelijkse column van Huub van Lankvelt met deze keer vermoeidheid bij NAH als thema
 • Marly vult dit bericht over vermoeidheid nog aan
 • Gedicht van en door Lieky met de titel ‘Stille getuige’

Uitzending 15 – Uitzending van 9 februari volledig terugluisteren

Zondag februari : de onderwerpen die jullie kunnen verwachten zijn:
 • Column van Lieky: hersenletsel, wat nu?
 • Maandelijkse column van Murielle Baillet: ASS (autistische spectrum Stoornis) en NAH
 • Marly bericht over Acceptatie
 • De Spreuk van de Week

Uitzending 14 – Uitzending van 2 februari volledig terugluisteren

Zondag 2 februari is een uitzending waarbij voornamelijk Audy Benna centraal staat. Dit doen we op verschillende manieren: We mogen een fragment uit een documentaire uit 2015 over Audy Benna laten horen, Lieky bespreekt met hem hoe het nú gaat en we horen een zelfgeschreven gedicht van hem.

Tenslotte vervolgt Marly de informatie over de ontspanningsoefeningen waarbij deze keer de autogene training aan bod komt.

Namens Lieky, Henk en Marly veel luisterplezier gewenst.

Uitzending 13 – De uitzending van 26 januari volledig terugluisteren

Zondag 26 januari zijn er diverse onderwerpen die ieder op hun eigen manier toch bij elkaar aansluiten
 •  Lieky kreeg een vraag: komt mijn eigen ik toch terug? In het kader van 1 dag uit het leven van… geeft Lieky hier antwoord op
 • Marly gaat in op hoe háár eigen ik veranderd is
 • DE column van Lieky gaat deze week over gedachten en je eigen krachten
 • Marly gaat op angsten, hoe kunnen deze zich uiten en wat kun je hieraan doen?

Uitzending 12 – De uitzending van 19 januari volledig terugluisteren

https://www.mixcloud.com/marly-van-der-wijk/luister-naar-nah-uitzending-12-19-januari-2020/

 
 
Zondag 19 januari staat onze uitzending vooral in het teken van de Info Open Dag 2020 die door Lieky van der Velden voor de vijfde keer op rij georganiseerd wordt op 26 januari!

We vertellen iets meer over wat jullie kunnen verwachten die dag.

Daarnaast hebben jullie het gedicht van Ad van Camerijk nog tegoed, het gedicht wat afgelopen week per abuis wél genoemd maar niet uitgezonden werd. Gelukkig wordt er veel gedicht want Dick Voogd heeft ons ook een gedicht opgestuurd wat we jullie graag laten horen, een gedicht over het jaar 2020.

Uitzending 11 – Uitzending van 12 januari volledig terugluisteren

 
 

In deze 11e uitzending hebben we diverse onderwerpen.

 • Lieky spreekt met Ad van Camerijk, wie is Ad en wat kan hij betekenen voor ons programma? (het aangekondigde gedicht van Ad wordt volgende week uitgezonden)
 • Marly heeft een bericht over slikstoornissen, één van de vele verborgen restverschijnselen bij NAH

Uitzending 10 – Uitzending van 5 januari volledig terugluisteren

https://www.mixcloud.com/marly-van-der-wijk/uitzending-10-luister-naar-nah-5-januari-2020/

In deze 10e uitzending gaan we iets nieuws proberen, namelijk een Podcast. Wat is een podcast? Een podcast is een interrassant gesprek of interview wat langer duurt zonder onderbroken te worden door muziek. Dat kan ook een verhaal of monoloog zijn. In dit geval spreekt Lieky met Jacques van der Wijde.

Waarom een Podcast?? Op de Facebook pagina’s lezen we regelmatig de reactie dat het voor mensen moeilijk is als gesprekken onderbroken worden door muziek, velen weten na de muziek niet meer wat er besproken werd en zijn de draad dan helemaal kwijt. Laat de postcast nu helemaal in de mode zijn! Veel radiomakers doen dit al volop.

Aangezien wij dit programma maken voor mensen met NAH, willen we dan ook naar jullie luisteren. Dus gaan wij aan dit modeverschijnsel meedoen !

Onderstaand is een samenvatting van de onderwerpen die jullie kunnen gaan horen in deze 1e uitzending van het jaar:

 • Podcast met Lieky en Jacques, wie is Jacques en welke tips heeft hij voor ons?
 • Autorijden na hersenletsel met aandacht voor CBR
 • De Spreuk van de Week
 • Aandacht voor onze Agenda en de Website

Namens Lieky, Henk en Marly veel luisterplezier gewenst.

Uitzending 9 – Uitzending van 29 december volledig terugluisteren

 

In deze 9e uitzending staat alles in het teken van Oud en Nieuw

Lieky heeft een bericht met tips om een positieve draai aan je leven te geven. Liekey en en Marly kijken beiden op een eigen wijze terug op het afgelopen jaar 2019, beiden dragen daarnaast zelf geschreven gedichten voor.
De spreuk van de Week is aangepast op deze tijd.Marly is in het fenomeen ‘voornemens gedoken’: waar komen ze vandaan en hebben ze enig nut?

 

Uitzending 8 – Uitzending van 22 december volledig terugluisteren

 

In deze 8e uitzending  richten we ons met muziek en diverse onderwerpen op de Kerstdagen. En dat doen we met:

 • Een waargebeurd Kerstverhaal, van en door Lieky
 • Gedicht ‘jezelf zijn’. eveneens van en door Lieky
 • Een spreuk van de Week door Marly
 • Een Gedicht met de titel ‘Vrede‘van en door Bert Blanken
 • Marly richt zich op de komende jaarwisseling met tips over het verzorgen van een feesttafel met lekkere hapjes die niet ingewikkeld zijn en weinig tijd kosten
 • Lieky heeft tips over omgaan met stress
 • Lieky legt uit dat het helaas vaak voorkomt bij NAH dat sommige mensen last hebben van verstoringen
 • De column van Lieky gaat over de Feestdagen die voor de deur staan.
 • Met Marly zullen we stil staan bij de mensen die er niet meer bij zijn gedurende deze Feestdagen

Uitzending 7 – Uitzending van 15 december volledig terugluisteren

https://www.mixcloud.com/marly-van-der-wijk/uitzending-7-luister-naar-nah-15-december/

In deze 7e uitzending hebben we opnieuw ons best gedaan om voor variatie te zorgen en we hopen dat dit gelukt is met:

Bij het vermelden van de onderwerpen wordt 1 dag uit het leven van Vincent van Triet genoemd, deze wordt echter op een later tijdstip uitgezonden. Nu eerst een 1 dag uit leven van Wim Staal

 • 1 dag uit het leven van:Wim Staal
 • Gedicht is: dit het leven?
 • Marly: ontspanningsoefeningen, hoe doe je dat en wat is het nut ervan?
 • Lieky: oefeningen na mijn herseninfarct
 • Lieky: sommige mensen hebben storingen
 • Lieky: Feestdagen voor de deur

UItzending 6 – Uitzending van 8 december volledig terugluisteren

https://www.mixcloud.com/marly-van-der-wijk/nah-8-12-2019-uitzending-6-jaargang1/

Uitzending 6 van jaargang 1 is een interessante uitzending geworden met verschillende onderwerpen die aan de orde komen.

 • Claudia Kers heeft een oproep gedaan via Lieky en vertelt uiteindelijk zelf nog over haar eigen ervaringen met NAH. (die ook haar filmpje)
 • Er komt een vervolg over de therapie Breingrepen met Marly
 • In het kader een dag uit het leven.. van spreekt Marly met haar medegenoten over die therapie en wat hun eigen ervaringen en gevoelens hierover zijn.
 • De column van Lieky gaat deze week over ‘hoe belangrijk zijn je eigen gedachten?’
https://www.mixcloud.com/marly-van-der-wijk/nah-8-12-2019-uitzending-6-jaargang1/
UItzending 6 jaargang 1 – 8 december

Uitzending 4 op zondag 24 november

Onderwerpen van deze 4e uitzending:

Column van Lieky over het korte geheugen

https://soundcloud.com/marly-van-der-wijk/9het-korte-geheugenmp3

Met de decembermaand op komst enkele Tips om op een rustige en overzichtelijk wijze naar de Feestdagen toe te werken .
 
Gedicht Bert Blanken ‘Overprikkeling en Genieten’
https://soundcloud.com/marly-van-der-wijk/gedicht-bert
/tips-en-weetjes-foefje-jose-botermans
 
1e maandelijkse column van Murielle Baillet : NAH na hersenontsteking
https://soundcloud.com/marly-van-der-wijk/17-11-maandelijkse-column-van-murielle-baillet-murielle
 
1 dag uit het leven van José Botermans – haar ervaringen met revalidatie
https://soundcloud.com/marly-van-der-wijk/14-november-1-dag-uit-het-leven-van-jose-botermans

 

 

Uitzending 3 op zondag 17 november

Marly vertelt over de verschillende herstelfases na een CVA
 
Gedicht Levend-verlies-nicky-van-en door-someren-paans
 
Murielle Bailet
 
1 dag uit het leven van Patrick
10 vragen aan Vincent van Triet

Uitzending 2 op zondag 10 november

 
Lieky legt uit wat haar gevoelens zijn bij het omgaan met NAH
 
https://soundcloud.com/marly-van-der-wijk/sets/10-11-2019-zo-voelt-het-voor-mij
 
Afasie, wat is dat?
/10-vragen-aan-francoise-kopie-1mp3
 
10 vragen aan Francoise: Wie is Francie? van vraag het aan Francie
https://soundcloud.com/marly-van-der-wijk/10-vragen-aan-francoise-kopie-1mp3


Fragment: onderschat je eigen krachten niet door Lieky
https://soundcloud.com/marly-van-der-wijk/onderschat-je-eigen-krachten-nietmp3


https://soundcloud.com/marly-van-der-wijk/uitzending-van-10-november2019-gedicht-littekens-van-en-door-lieky-2-1mp3
Gedicht van en door Lieky van der Velden
https://soundcloud.com/marly-van-der-wijk/10-november-therapie-breingrepenmp3
Therapie Breingrepen in Adelante door Marly (deel 1)

Uitzending 1 – 3 november eerste officiële uitzending

https://soundcloud.com/marly-van-der-wijk/hub-van-lankvelt
Maandelijkse column over NAH door Hub van Lankvelt
https://soundcloud.com/marly-van-der-wijk/afasiemp3
Wat is afasie?
https://soundcloud.com/marly-van-der-wijk/03-11-10-vragen-waarom-per-telefoonmp3
Uitleg waarom de 10 vragen altijd per telefoon gesteld worden
https://soundcloud.com/marly-van-der-wijk/03-11-jose-van-erp-mp3
10 vragen aan José van Erp en over het Symposium wat zij onrganiseerde in Noord Limburg

Proef uitzending 8 september

10 vragen om Marly voor te stellen
Lieky vertelt over restverschijnselen

 

 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail