Frans in gesprek met Annemarie het Hart Zondag 9 januari 2022

ERVARINGSDESKUNDIGE SNAPT HOE MENSEN MET NAH ZICH VOELEN

Annemarie ’t Hart is ervaringsdeskundige op het gebied van NAH (niet aangeboren hersenletsel). Ik sprak met haar. Ze is 49 jaar oud. Ze kreeg op haar 19de een zwaar verkeersongeluk en belandde in het ziekenhuis. “Ik heb een leven daarvoor en daarna gehad. Er stond een man naast mijn bed en ik wist niet dat het mijn vader was. Ik trok aan zijn baard en riep iets van ik hou van je. Later werd ik wakker in een wereld van niet weten. Ik wist niet wie ik tegenover me had. Elke dag begon weer opnieuw. Je wist niet wat gisteren, vandaag of morgen was. Ik ging aanvankelijk weer als een baby praten. Mijn vrienden waren heel amicaal, maar ik had geen idee wie die mensen waren”.

Annemarie werd uiteindelijk receptioniste, administratief medewerker en officemanager. “Toen dacht ik: ik wil iets heel anders dan alleen maar met dat hoofd werken. Ik kwam erachter dat ik NAH had en wilde met die kennis verder gaan”. Ze heeft een korte tijd als ervaringsdeskunige een NAH-cafe in Hilversum geleid.

“Omdat ik het belangrijk vind dat mensen kunnen treffen en dingen herkennen bij elkaar. Zo van, he  heb jij dat ook? Je kunt elkaar tips en informatie geven. Je kunt elkaar weer ontmoeten. Ik hoop dat de ervaringsdeskundigheid mooi geimplementeerd kan worden met consulenten en zorgmedewerkers. Het is een enorme kracht dat mensen door hun ervaring heen zijn gegaan zich snel herkend en gemotiveerd voelen. Ik wil hiermee doorgaan, het is prachtig werk”.

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *