Column Lieky – Controle hebben over mijn denken- zondag 10 oktober 2021

Controle hebben over mijn geest (denken) en lichaam.

Hoe doe ik dat.

Je moet je volledig bewust zijn van het hier en nu.

Wat denk ik, wat voel ik, en wat kan ik hieraan doen?

 

Je moet je bewust worden van je geest; je denken, je lichaam en je energieën.

Hoe moet je het aanpakken om jezelf weer in evenwicht te brengen en te leren focussen?

Ik trainde mijzelf om bij mijn aandacht te zijn, wat denk ik en waar ben ik op dit moment mee bezig.

Afwassen en strijken of breien en haken, zijn voorbeelden van bezigheden waar je de automatische piloot aan hebt. Dat werkt niet, want zo kunnen je gedachten alle kanten oprijzen, zonder controle wat je toelaat te denken. Dus niet doen.

Blijf je focussen en met je gedachten erbij. Jij bent baas over je denken. Jij bent de denker. Je wordt als het ware je eigen observator.

Kijk naar jezelf, door bewust te zijn van je denken, je doen en laten, ben je ook bewust van de keuzes die je maakt. Dat is controle hebben.

Door deze oefeningen leer je ook bewust te relativeren, te ademen, te ontspannen en te mediteren. Je leert hiermee ook het accepteren van datgene dat er nu is. Stress en spanningen nemen af en rust en energie komt in de plaats.

Zo heb ik geleerd controle te hebben en te houden over mijn gedachten en dat bevalt mij prima.

Misschien ook iets voor jou? Probeer het uit.

Lieky Van der Velden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *