Column Lieky – Naast zichtbare letsels – zondag 26 september 2021

Naast zichtbare letsels heeft het ook onzichtbare gevolgen. Oververmoeidheid en overbelast, nare herinneringen en negatieve gedachten kunnen daarnaast ook nog eens de overprikkelingen doen versterken.

Dat heeft weer inpact op je dagelijkse leven want dat brengt je 3 stappen terug. Dagen van rust heb je nodig om bij te tanken.

Meestal is het zo dat je niet eens af weet van restverschijnselen en overprikkelingen, omdat niemand het hierover heeft en het zo benoemd, dat komt meestal pas veel later tot uiting.

 

Je kunt namelijk niet meer de zelfde persoon zijn die je hiervoor wel was. Voor jezelf is dat moeilijk te begrijpen, als jij jezelf niet meer terug kent in wie je ooit was.

 

Je begrijpt het eerst zelf niet eens wat is je allemaal overkomen en hoe nu verder. Die hele bagage komt in een keer bij jou terecht. En voordat jij dit kan verwerken komt alweer iets anders op je af en overvalt je. Juist de angst voor het gevaar en de verwardheid belet je om heel bewust in te zien waar je op dat moment in het leven staat.

Het wordt nooit meer hetzelfde maar wel anders.

Dat “anders” is nog niet klaar. Het veranderd ook steeds weer. Komt het ooit klaar………..?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *