Column Lieky – Eigen ervaringen loslaten – Zondag 12 september 2021

Eigen ervaringen loslaten

Ik heb uit verschillende eigen ervaringen moeten leren dat je denken en doen en laten het aller belangrijkste is in je leven. Dat beslist welke keuzes dat ik maak en dat bepaalt hoe ik met mijn leven omga.

.

loslaten van mijn nare herinneringen vanuit mijn verleden, ging natuurlijk niet in een twee drie. Door bewust naar mijn situatie te kijken en te relativeren kon ik accepteren dat ik het verleden niet kan veranderen en dat het voor mij niet goed is om te blijven hangen in nare herinneringen over mijn ervaringen in het verleden.

Blijven treuren over wat is mij overkomen is vechten tegen mijzelf. Dat wilde ik zeker niet.

.

Ja toen ik dat besefte, ben ik dat gaan leren losgelaten. Door een andere manier van denken aan te leren hield ik mij vooral bezig met bewust te leven.

 

* Hoe heb ik het gedaan, hoe ben ik hiermee omgegaan:

Opletten op mijn denken mijn doen en laten.

Er gaat heel veel door mijn hoofd. Soms is het een chaos in mijn hoofd en gaan mijn gedachten alle kanten op. Ik moet daarom zelf gaan uitmaken waar wil ik aan denken.

 

Zelf beslissen welke gedachten ik toelaat.

Nare herinneringen geen aandacht meer geven, geen energie in steken om narigheid in leven te houden. Zo kon ik loslaten.

.

Begrijpen is ook accepteren. Dan ben ik ook niet meer bezig met strijd maar met mijzelf te helpen verder te gaan met mijn situatie en mijn leven.

Ik heb altijd uitgekeken naar verbetering. Hoe kan ik mijzelf verbeteren en verder ontwikkelen dan ik nu al bericht heb.

 

Naar Nieuwe mogelijkheden kijken en toepassen.

Nieuwe goeie gedachten vasthouden en negatieve gedacht te wijgeren en loslaten. Mijn gedachten en daden bewust kiezen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *