Column Lieky – Soms weten wij dat er ergens iets niet klop – Zondag 29 augustus 2021

Soms weten wij ergens wel er klopt iets niet, maar soms zien en begrijpen wij het niet. Hoe komt dat?

 

Onzichtbare krachten, gevoelens, emoties, invloeden van buitenaf, energieën,

heeft effect op ons allemaal.

Trauma’s en pijn vanaf je kindertijd tot nu toe, heeft ook een energetisch impact op je.

De kans is groot dat deze nog steeds in je systeem zit.

Negatieve energie zal je blokkeren en tegenwerken in je leven van alledag.

Natuurlijk verzorgen wij ons fysieke lichaam elke dag, maar wij vergeten dat wij geestelijk ook voeding en aandacht nodig hebben.

 

Onze gedachten beïnvloeden ons. Kunnen je ziek maken. Kunnen je alles laten geloven. Als je je gedachten die kans geeft kan het je maken of breken.

Ze kunnen het van je overnemen. Hun eigen gang gaan. Maar dit alles is zeker niet de bedoeling. Jij bent de denker en bent verantwoordelijk voor je gedrag en je leven.

Het leven zit vol verrassingen je moet ze leren kennen. Leren zien en begrijpen anders neemt je gedachten en je leven een loopje met je.

.

Ik heb dat zelf ervaren;

Vroeger was mijn leven  vol met onzichtbare ervaringen. Ik zat  in een soort wolk. Ik was beneveld, begreep mijzelf, mijn leven en de wereld om mij heen niet goed.

Een negatieve stroom die mij in zijn greep had.

Gevoelens  van onzekerheid, angst om te leven en angst om te sterven.

Veel onrust en nare herinneringen van vroeger die mij nog steeds begeleide. Daardoor was ik vaak verdrietig en onrustig.

Alles was wazig. Nergens zag ik zonneschijn of mooie natuur en leuke vooruitzichten.

Voelde mij een zombie die leeft op de automatische piloot. Er groeide, angst, medelijden, depressie in mij. Ik voelde mij leeg. Leeggezogen door negativiteit. Ik begreep er niets van.

.

Ik kon niet door die wolk heenkijken, maar als ik soms een heldere blik had, wist ik opeens wel, dat er meer moet zijn dan het leven dat ik niet begreep maar door en door er vaarde. Het voelde als een grens, waar ik niet doorheen kon komen. Maar een innerlijke drang  van nieuwsgierigheid in mij  lokte mij om het onderzoeken niet los te laten.

.

Ik bleef zoeken naar oplossingen om mijzelf en mijn leven te beteren.

Jaren later leerde ik uit spirituele boeken dat er bewustzijn moet zijn om door die wolk heen te komen. Om te kunnen begrijpen en te groeien in je ontwikkeling.  Dat wilde ik ook. Maar hoe, dat wist ik niet.

.

Bewust worden, van wat? En hoe?

Bij sommige boeken kon ik niet eens doorlezen. Ik begreep ook niet wat er stond.

Weer opnieuw lezen. Ik dwong mijzelf te lezen en te willen begrijpen waar hebben ze het over. Waarom begrijp ik dit niet. Want ik wilde ook naar die/dat bewustzijn.

 

Ik wilde mijn leven verbeteren. Ik wilde zien en weten wat en welke informatie zit in de wolk waar ik niet doorheen kan komen.

 

Langzaam werd ik gedreven omdat mijn gedachten steeds terug naar mijn verleden. Ik liet het toe. Zoeken naar antwoorden.

Natuurlijk heeft het verleden invloed op je leven. Hoe ging ik werkelijk met mijn leven om.

Dus ging ik op onderzoek. Kijken en relativeren, aanvaarden en loslaten.

.

 

Na een tijd begreep ik dat dit ingrediënten zijn die mij inzicht gaven in mijzelf, in mijn denken en lichaam en mijn doen en laten. Ik begreep dat ik dit eerst moest bekijken en begrijpen.

 

Alles gebeurde in mijn hoofd. Het denken, en beslissen mijn daden dat  heeft weer invloed op mijn geest en lichaam. Zelfs mijn ziel.

Heel veel lezen in spirituele boeken.

Zoekend naar inzicht en begrip en in actie komen. Zo leerde ik  wel dat ik verantwoordelijk was voor mijzelf, mijn leven. Je moet eerst beseffen, erkennen en herkennen, Wie ben ik eigenlijk, wat wil ik bereiken in het leven en hoe moet ik dat aanpakken. De basis van veranderingen in je leven brengen. Ik leerde steeds meer begrijpen. De wolk verdween langzaam uit mijn beeld. Er was helderheid, wijsheid en begrip.

 

Er kwam rust en een liefdevol gevoel en steeds meer en meer andere energie. Een positieve energie. Ik begreep toen nog niet dat er onzichtbare krachten in beweging waren. Maar ik voelde het wel.

 

Hierdoor  was ik mij meer bewust van de realiteit. Erken negatieve energie om je heen.

Bewust keuzes maken tussen, emoties, gedachten, beslissen, energie en intensiteit.

Zo leerde ik dat ik zelf verantwoordelijke was voor mijn eigen energie. Wat laat ik toe en wat moet en zal ik weigeren. Welke keuzes ik maak heeft invloed op alles. Mijn gedachten, mijn energie en mijn daden.

 

Door rust in mijn geest en lichaam te brengen bracht ik ook een andere  vibratie in mijn lijf. Mediteren. De stilte bewust op te zoeken. Bewust ademen. Gefocust zijn op de werkelijkheid het hier en nu op positiviteit.

.

Ook al sloeg onverwachts het noodlot toe, bracht mij geestelijk en lichamelijk uit evenwicht.  In 2012 herseninfarct en in 2017 borstkanker.

Maar door wat ik had opgebouwd aan sterkte en kracht,  wist ik toch trouw te blijven aan mijzelf. De kracht die ik had opgebouwd was er nog steeds. Maar ik moet aan mijzelf blijven werken deze kracht weer in te zetten en om te zetten in daadkracht en positieve gedachten om ook het noodlot een handje te helpen en mijn leven weer op de reels te krijgen. Krachten terug pakken en weer leren trouwen op je geest en je lichaam. Dus verantwoording pakken over jezelf en je leven.

 

Of jij maakt iets van je leven, of het leven maakt iets met jou. Heeft mij aan het nadenken gebracht.

Als ik terug denk en kijk naar mijn leven, kan ik oprecht zeggen; “ Ik heb wel iets van mijn leven gemaakt”.

 

Ik zeg niet dat ik de ‘wijsheid’ heb. dit zijn mijn eigen ervaringen waar ik mij bewust van ben en probeer dit inzicht door te geven.

 

Groet van Lieky van der Velden.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *