Column Marly – De Hersencoach week 4

De Hersencoach week 4

 

We hebben het nu al weken over uitdagingen. Op het gebied van voeding, stress en slaap. Maar hoe zit het met mentale uitdaging? Ook die is enorm belangrijk voor je hersenen!

 

Jezelf blijven uitdagen en nieuwe dingen leren, houden je mentaal actief. Hierdoor blijven je hersenen fit en stel je de gevolgen van veroudering en sommige hersenaandoeningen uit.

Daarnaast is uitdaging ook gewoon heel leuk! Zo vertelt hersenexpert dr. Martin van Boxtel in zijn video. Klik op ‘Ga de uitdaging aan’ en bekijk het filmpje.

 

In deze HersenCoach uitdaging ga je op zoek naar leuke manieren om jouw hersenen te prikkelen. Wij helpen je met kiezen, zodat de uitdaging goed in jouw dagelijks leven past.

Door te klikken op een link, volgden er enkele testvragen.

 

Uitslag was

Op basis van jouw antwoorden kan jij een half uurtje per dag wel missen. En in een half uur kan je enorm veel leren! Voor jou hebben we onderstaande tips:

Kijk eens naar het aanbod van de Universiteit van Nederland. Op hun website vind je video’s en podcasts over de meest uiteenlopende onderwerpen. Bekijk iedere dag één of meerdere video’s en maak aantekeningen. Hierdoor sla je de informatie beter op.

Probeer een nieuw recept. Dit kan van alles zijn: een gerecht dat je vroeger altijd at, of iets totaal nieuws uit een land waar je ooit geweest bent. Ben je wat onzeker in de keuken? Volg dan een online kookcursus, bijvoorbeeld bij de Kookjuf.

Volg een college bij Oud Geleerd Jong Gedaan. Dit platform heeft een enorm breed aanbod aan online colleges, met onderwerpen die uitleenlopen van de Spaanse Griep tot robots in 2050.

Deze uitdagingen staan garant voor een mooie dosis hersengymnastiek. Besteed iedere dag een half uurtje aan jouw favoriet, daarmee doe je jouw hersenen een groot plezier.

Deel jouw uitdaging

Jouw harde werk mag gezien worden! Deel een foto van jouw persoonlijke uitdaging op social media en gebruik de hashtag #hersencoach.

Veel succes en vergeet niet om jezelf achteraf te belonen!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *