Hersencoach uitdaging 2 Zondag 8 augustus 2021

Hersencoach – Uitdaging 2

Uitdaging 2 van de Hersencoach heb ik vorige week binnengekregen en deze ging over voeding, de titel was ‘Eet je hersenen gezond’

Wist jij dat voeding van grote invloed is op je hersenen? Ja, dat wisten we inderdaad, daar hebben we in dit programma al uitgebreid aandacht aan besteed, ik zet een link erbij omdat terug te lezen

Maar liefst 20% van de energie die je binnenkrijgt uit voedsel gaat naar onze hersenen. Bepaalde voedingsstoffen dragen meer bij aan gezonde hersenen dan anderen. Als je weet welke dit zijn, kun je die toevoegen aan je favoriete gerechten.

Toch is alleen kennis van gezonde voeding niet voldoende.

Misschien weet jij heel goed wat goed voor je is en wat niet. Volhouden: dát is meestal de echte uitdaging. Daar ga je deze week mee oefenen.

We hebben een leuke opdracht voor je klaarstaan én praktisch advies van voedingsexpert dr. Ondine van de Rest. Zo gaat het goedkomen!

De uitdaging is kies een tip en houd een week lang vol

In de video hierboven geeft dr. Ondine van de Rest een aantal handige tips om gezonder te eten. Waarschijnlijk ken je de meeste tips wel en misschien heb je ze zelfs toegepast.

De eerste dagen gaat gezonder eten meestal erg goed: je bent dan nog gemotiveerd. Maar na verloop van tijd neemt die motivatie af en wordt volhouden steeds lastiger. Klinkt herkenbaar?

Dat volhouden ga je oefenen. Niet door het roer om te gooien, maar door één tip te kiezen waar je de komende week mee aan de slag gaat.

Zorg ervoor dat je iets kiest dat je nog niet doet. Wij sturen je dan twee keer een reminder die je helpt om de uitdaging vol te houden, ook ná deze week. Zo blijft het leuk!>> ik moet eerlijk zeggen dat de meeste tips al in mijn dieet verwerkt zijn maar om tóch netjes deel te nemen aan de uitdaging heb ik een tip gekozen.

 

Wie doet mee?? (bericht uit uitzending 11 juli 2021)

Terwijl ik de website van de Hersenstichting uitploos, kwam ik een een leuk bericht tegen wat mij gelijk aansprak en ik dacht gelijk waarom niet? Misschien hebben jullie zin om mee te doen…

Ik heb me woensdag aangemeld en ontving gelijk een welkomsmail en –video.

Doe de gratis online training HersenCoach 
Houd jij wel van een uitdaging en wil jij graag je hersengezondheid verbeteren? Doe de gratis online training HersenCoach! 50.000 mensen gingen je voor en beoordeelden het programma met een 8.   

Je ontvangt vijf weken lang elke week een e-mail waarin onze hersenexperts wetenschappelijk onderbouwde tips, opdrachten en uitleg geven over het behouden en verbeteren van jouw hersengezondheid.

Vanaf komende week krijg ik de mails waar het om draait en ik zal jullie wekelijks op de hoogte houden over mijn ervaringen.

Tot volgende week dan maar met mijn ervaringen bij de Hersencoach week 1.

 

 

 

 

Doe mee met de HersenCoach!

Leer op een leuke manier je hersenen fit te houden.

 

De HersenCoach is een gratis online training van vijf weken. Iedere week delen hersenexperts zoals Prof. Dr. Erik Scherder wetenschappelijk onderbouwde tips, video’s en opdrachten.

Al 50.000 mensen gingen je voor en beoordeelden het programma met een 8.

Alsj zin hebt om mee te doen je wilt je ervaringen delen met mij en de luisteraars, neem dan contact met mij op via de mail marly.vanderwijk@live .nl of via de mail van ons programma en dat is info@luisternaarnah.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *