Column Marly – Mijmeren over 2020 – Zondag 27 november 2020

Audio staat onder tekst

Mijmeren over 2020

Met mijmeren over 2020 zou ik eigenlijk zó klaar moeten zijn, als we zien dat bijna het hele jaar in het teken stond en nóg staat van Corona. Toch waag ik me er aan.

Het begin van 2020 was voor mij was moeizaam, aangezien ik nog in een dip zat van de gebeurtenissen van voorgaande jaren. Ik had moeite met loslaten. Dankzij verschillende zaken begon ik toch het jaar 2020 met steviger in mijn schoenen te staan.

Naar mijn idee was tijd een hele belangrijke factor. Men zegt immers inderdaad ‘tijd heelt alle wonden’. De tweede factor was mijn therapie Breingrepen, een therapie waar jullie veel over gehoord hebben in dit programma. Zowel de therapie als de groep die we samen waren, hebben mij een goed gevoel gebracht! En tenslotte dit radioprogramma, ook dit gaf mij een veel beter gevoel en weer vertrouwen in mezelf.

Vertrouwen in jezelf hebben is absoluut ook heel belangrijk om weer steviger in je schoenen te komen staan. Dat is dan ook een waardevolle tip die ik iedereen wil meegeven die even niet goed, of wankel in zijn schoenen staat. Eigenlijk zijn het meer tips.

De 1e tip is dus TIJD, heb geduld het komt weer…..

De 2e tip: zoek iets wat JOU een beter gevoel geeft, het gáát ook om jou, als jij niet goed voor jezelf zorgt, kun je ook niet voor anderen zorgen! Wat JOU een goed gevoel geeft hoeft voor een ander niet zo te zijn, het maakt dus niet uit wát je doet. Of je nu schildert, kookt, breit, borduurt, haakt of punnikt. Als jij er blij van wordt en het jou een goed gevoel geeft moet je dat vooral doen !!

Zoals iedereen die mij kent, wel weet, ik praat graag en ik wijk regelmatig van mijn verhaal af. Maar ach, iedereen die mij kent, weet ook dat ik het altijd goed bedoel.

2020 dus, haha, ik zat pas in het begin. In Maart zou ik mijn zwemgroep, mijn hydrotherapie gaan hervatten maar opeens werd het zwembad gesloten ivm corona. In februari hadden mijn beste vriendin en ik besloten om samen naar Spanje te gaan, onze vriendschap van bijna 30 jaar eens te vieren. Corona liep niet zo’n vaart, dachten we… maar dus toch. Vóór de maatregelen van juni hebben we de reis maar geannuleerd. Nu kregen we tenminste nog een voucher terug.

Het tweede halfjaar van 2020 was voorbij nog voor we dat allemaal goed en wel in de gaten hadden. Nog vóór de herfst was aangebroken lagen de kerspullen al te koop in de winkels. En Sinterklaas was het land nog helemaal niet uit toen we overal de kerstbomen en kerstverlichting zagen verschijnen.

Terugkomend op corona, Corona had en heeft nog steeds ons land, NEE, zelfs de hele wereld overgenomen!

Het jaar 2020 zal nooit vergeten worden en zal zelfs in de geschiedenisboeken geraken. En wij zitten hier met ons allen levensecht en live middenin. Is toch niet te bevatten. Sinds maart staat in ons kikkerlandje het leven aardig stil, behalve in de zorg. Daar is leven genoeg, de mensen rennen zich de benen onder hun lijf uit in de zorg !

 

Voor mij persoonlijk is het eens niet zo dramatisch allemaal. Het enige wat ik achterwege moest laten was die reis naar Spanje die ik voor het eerst in 30 jaar tijd weer had geboekt. Verder stonden alle therapieën en ziekenhuisbezoeken stop, dat werd telefonisch afgehandeld. Mijn leven werd precies hoe het mij beviel en nog steeds bevalt. Lekker thuis, geen gejaag, geen geraas, geen hard werken… gewoon hééééérlijk. Niets moet Alles mag.

Ik heb wel te doen met de vele ondernemers die door Corona in de vernieling geraakt zijn. Ik weet wat ons faillissement van onze zaak voor gevolgen had.  Dat duurt financieel een hele tijd en mentaal doet het ook wat met je!

 

Maar na alle jaren van dikke ellende bij mezelf, wil ik me toch fijn en rustig voelen en hier gewoon van mogen genieten. Niet dan?

 

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *