Column van Lieky – Overbelast raken – Zondag 22 november 2020

Audio staat onder tekst

Overbelast raken.

Over de streep gaan van doorgaan en doorgaan, terwijl moeheid aangeeft dat dit niet goed voor je is. Sterker nog schadelijk, kan zijn om in een cirkel terecht te komen die een neerwaartse spiraal effect heeft.

 

Zo blijft het moeilijk voor je. Zo straf jij jezelf in je eigen leven en dat is een stuk moeilijker in de strijd die je al voelt om met je situatie om te gaan. Dan is

ook accepteren nog ver weg van je.

 

Soms kan het jaren duren dat je maar blijft doorgaan en doorgaan terwijl je weet het is niet goed zoals het nu gaat. Terwijl je weet, ik moet het anders doen.

 

Wil je veranderingen in je leven brengen, begin dan bij jezelf. Als je merkt dat het niet lekker loopt zoals het nu is, verander je denken in je doen en laten, dan ga je andere keuzes maken en dan verandert je situatie en je leven.

 

Probeer eens een andere weg dan die je tot nu toe gegaan bent. Bv, meer rust nemen, vaker nee zeggen tegen jezelf en anderen. Stop met doemdenken, voedt je gedachten met rustige (positieve) gedachten.

Kijk naar wat je wel kan en wat je kan verbeteren. Blijf niet op de bank hangen maar zorg voor bezigheden. Ruim op je kasten, je huishouden en je gedachten.

Gooi alle eruit die je niet helpen met de veranderingen die mogelijk zijn.

Hou je bezig met leuke dingen. Praat jezelf aan dat het iedere dag in alle opzichten steeds beter en beter met je gaat.

 

Probeer het eens uit. Maar houd vol met proberen want het heeft tijd nodig om te veranderen. Vergeet niet, niets doen gebeurt ook niets.

 

Durf veranderingen in je leven te brengen dan kan acceptatie je leven verzachten.

 

Ik wens je inzicht, geduld en succes. Lieve groet van Lieky Van der Velden.

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *