Gedicht ‘de Knop’ van en door Marly inclusief voorwoord

Het gedicht wat ik jullie zo ga voorlezen, heb ik enkele jaren geleden geschreven en ik denk dat het wel herkenbaar in de oren zal klinken. Het heet ‘de Knop’ en ik wil het graag in deze uitzending laten horen omdat ik weet hoe moeilijk het is om de spreekwoordelijke knop om te draaien en weer vooruit te gaan in het leven. Datzelfde geldt ook voor het ondernemen van een vakantie, laat staan een avontuurlijke vakantie. In onze situatie zien we dan meer beren op de weg dan wat anders.. maar wat als we die beren geen kans geven? Als de de knop proberen te draaien en dan tóch proberen te doen wat we graag willen. Daar leven we toch voor en in de avontuurlijke tochten zoals juist besproken in de podcast zijn er voldoende mogelijkheden te bedenken om dat mogelijk te maken

De knop

 

De knop moet ooit eens helemaal om

Maar hij wil maar niet, da’s zo dom

 

Soms draait ie een kleine slag

En sta ik weer even in ’t leven met een lach

 

Maar net zo snel draait ie ook weer terug

En ‘m vooruitdraaien lukt dan niet zo vlug

 

Met ‘m praten lukt dan al helemaal niet

En zelf snap ik niets van dat nieuwe verdriet

 

De emoties gieren opnieuw door mijn lijf

En van de spanningen sta ik weer helemaal stijf

 

Het liefst blijf ik dan weer dagen in mijn bed

En ik krijg ik gewoonweg niets op een dag verzet

 

Ik blijf me maar afvragen waarom…. waarom…..

Waarom wil die knop toch niet om ?

© Marly van der Wijk

https://soundcloud.com/user-591432937/gedicht-de-knop-van-en-door-marly-inclusief-voorwoord

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *