Jennette Mooibroek 10 vragen & aandacht voor hersenletsel.nl

 

Vandaag  heb ik een gesprek met Jennette Mooibroek.

Jennette had een bericht geplaatst op mijn besloten Facebook pagina.

Daar wilde ik meer van weten. Daarom ga ik nu een gesprek beginnen met Jennette Mooibroek.

 

Goedemorgen Jennette leuk dat je er bent.

???????

 

VRAAG: Mijn eerste vraag is:  Wie is Jennette Mooibroek?

ANTWOORD: Jennette is een gedreven vrouw, die afgekeurd is en zich nu inzet voor de patiënten vereniging hersenletsel.nl, ik ben zo actief omdat ik uit ervaring weet hoe belangrijk het is om op te komen voor mensen met hersenletsel. Je kunt als “patiënten” onderling veel van elkaar leren!

 

Jenette ik heb begrepen dat jij je ontzettend veel inzet voor de patënten verenigen hersenletsel.nl

Jennette, jouw bericht ging over lid worden bij de Patienten vereniging hersenletsel.nl jij bent voorzitter van de regio Noord. (Dat is Groningen en Drenthe en sinds kort ook Friesland)

 

VRAAG: Wat heb jij  met NAH?

ANTWOORD: Ik heb zelf op moederdag in 2009 een  hersenbloeding gehad, ik was rechts verlamd en kon niet meer praten! Ik heb zelf ook het warme bad ervaren van de lotgenotengroepen en de vereniging!

 

VRAAG: Jij hebt zelf een lotgenoten groep in Groningen, Friesland en Drenthe ? Wat kan je daar over vertellen?

ANTWOORD: Wij hebben hier veel lotgenoten contactgroepen en organiseren allerlei leuke dingen hier!! In Groningen/Drenthe zijn 20 lotgenotengroepen, das toch FANTASTISCH

 

 

VRAAG: Wat kan de De patiëntenvereniging Hersenletsel.nl  betekenen voor mensen met NAH.

ANTWOORD: Ze organiseren: lotgenotengroepen, daar heb ik best veel nieuwe vrienden ontmoet, die mij begrijpen en die ik niets uit hoef te leggen! Dat is echt super!

 

VRAAG: Wat organiseren ze meer?

ANTWOORD: Ze organiseren Jongerenweekenden, dat is voor mensen tot 65 jaar, dat zijn zelfmanagement weekenden, waar een trainer het weekend leidt! Echt dat zijn zulke mooie weekenden! Ook organiseren ze wel eens een masterclass, ook supertop!

 

VRAAG: Wat houd precies een masterclass in?

ANTWOORD: In een masterclass worden dingen uitgelegd over hersenletsel, door professionals, maar ook door lotgenoten! Dit is zeer leerzaam! Door Corona is er natuurlijk veel NIET georganiseerd, maar dat is niet anders!

 

VRAAG: Ze geven ook een hersenletselmagazine uit,

Hoe vaak is dat per jaar?

 

ANTWOORD: die krijg je 3 à 4 x per jaar!

Je  kan gevraagd worden om mee te werken aan “onderzoeken” jij bepaalt allemaal zelf of je dat wilt of kunt natuurlijk!

 

VRAAG: Hoe zit het met Lotgenotenbijeenkomsten?

ANTWOORD: In allerlei regio’s kunnen ze nog wel vrijwilligers gebruiken om zich in te zetten voor de vereniging en bijvoorbeeld een groep gaat draaien in zijn/haar eigen regio of voorlichting geven, je kan worden opgeleid tot ambassadeur! Misschien vind je een bestuursfunctie leuk enz. enz.

 

VRAAG:  Waar staat de vereniging voor?

ANTWOORD: De 3 pijlers van de vereniging zijn: Belangenbehartiging, lotgenotencontact en voorlichting!

BELANGENBEHARTIGING: Het landelijk werkt er hard aan om de belangen van mensen met NAH onder de aandacht te brengen en natuurlijk doe je dat regionaal ook. Het landelijk schuift wel een om de tafel met een politicus, ze maken zich echt hard voor de vereniging.                                   Daarvoor is het natuurlijk wel nodig dat de vereniging nog groter wordt, want hoe meer leden des te meer invloed!!!!!

LOTGENOTENCONTACT: Dat is per regio verschillend, maar in elke regio is het er wel,                    in de ene regio zijn er best veel groepen, in de andere wat minder, dat heeft vaak ook te maken met het aantal vrijwilligers! Wat ik kan vertellen over de regio Noord (Gr, Fr, Dr) is dat wij wel    25 lotgenotengroepen hebben, sommige groepen zijn voor ouderen, andere gemengde leeftijd en er zijn ook groepen tot maximaal 65 jaar! Ik leid zelf 2 groepen in Assen, tot 65 jaar, het is zo mooi om te  zien dat mensen zo betrokken zijn met elkaar, veel mensen noemen het een warm bad! Ik heb er behoorlijk wat nieuwe vrienden door gekregen! Wat we bij mij op de groep doen is samen praten, samen lachen en soms samen huilen en dat mag en kan allemaal. Niemand vindt dat raar, mensen voelen zich op hun gemak in de groep, prachtig toch!! Maar we gaan wel altijd lachend naar huis! Ook organiseren wij in 1x per jaar een dag weg met de boot en 1x per jaar een Kerstbijeenkomst, daar komen meer dan 100 mensen per keer, fantastisch toch?

Het landelijk organiseert “Jongerenweekenden” daar komen maximaal 15 personen, leeftijd ongeveer tot 65 jaar. Het is een zelfmanagement weekend met een trainer!!!     We zitten met elkaar in een hotel, in het Noorden van het land. De mensen komen uit het hele land naar het Noorden, van Zuid-Holland, Brabant, Friesland, Gelderland enz.      ook dat is weer zo’n warm bad! Echt fantastisch om mee te maken. We hebben een onderwerp en daar hebben we het met elkaar over in het weekend, met rustpauzes en met eten! We starten op vrijdag om half 8 ‘s avonds en stoppen op zondagmiddag na de lunch!                                                                                                                                    Zoiets kost 185 euro inclusief 2x ontbijt, 2x lunch, 1x diner, elk een aparte slaapkamer, fantastische mensen en een geweldig weekend! Het geld dat dit weekend meer kost doet de patiënten vereniging landelijk erbij!

VOORLICHTING: Dat doen we op veel plaatsen in het land, lezingen geven in ziekenhuizen, op congressen enz. er worden ervaringsdeskundigen gevraagd voor onderzoeken, om daar je mening over te geven enz. enz.

 

VRAAG: Tot slot; Wat wil je nog graag aan de luisteraars laten weten?

ANTWOORD:DUS HET IS BELANGRIJK DAT DE VERENIGING GROOT BLIJFT EN VOORAL NOG GROTER WORDT! ALS JE LID WORDT KRIJG JE EEN WELKOMSTPAKKET MET HERSENLETSELMAGAZINES (dit is een kwartaalblad met allerlei info vanuit de vereniging) je krijgt allerlei folder en een boek!!     De kosten zijn: 32,50 per jaar, dat is nog geen 3 euro in de maand, das best goedkoop! Heb je een partner of een naaste die kan, als jij lid wordt voor 15 euro ook lid worden! 

 

Jennette ik wil je hartelijk danken voor dit gesprek.

Alle vragen en antwoorden zijn ook rustig na te lezen op onze website  www.luisternaarnah.nl

 

What do you want to do ?

New mail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *