Column Lieky – Aan mij is niets te zien – Zondag 23 augustus 2020

Zoals bij velen is aan mij ook niets te zien van de NAH gevolgen.

Ik probeer zo normaal mogelijk over te komen.

Waar ik voorheen geen last van had, voelt het nu bij mij en waarschijnlijk ook bij andere lotgenoten als 10 versterkt en extra nadelig.

 

Ik kan geen twee dingen tegelijk doen;

Om mijn aandacht bij een gesprek te houden, moet ik mij aan strengen en gefocust te blijven.

 

Praten, luisteren, denken, analyseren en ook nog contact maken is onmogelijk tegelijk te doen.

Voorheen ging dit allemaal als vanzelf. Ik merk steeds dat mij dat energie kost.

 

Ik kan niet zolang mijn hoofd ergens bijhouden; Mijn gedachten vliegen alle kanten op behalve de goeie namelijk dat ik geconcentreerd blijf bij het gesprek.

 

Als ik wordt afgeleid  raak ik de draad van ons gesprek kwijt.

Alle indrukken in mijn omgeving komen ook tegelijk bij mij binnen.

Het gebeurt onbewust. Mijn hoofd loopt vol.

Pratende mensen, achtergrond geroezemoes de muziek, spelende/gillende  kinderen, het verkeer op straat: mijn hersenen filteren het geluid niet. En mijn ogen houden het allemaal niet meer bij. Mijn concentratie gaat gedwongen naar mijn voorhoofd zoekend naar houvast en dat bezorgd mij hoofdpijn.

 

Onthouden waar ik mee bezig was of de gesprekken vooral met mijn man. Daar krijg ik niet veel van mee. Dan zegt hij, “maar dat heb ik je gezegd of verteld, uitgelegd of doorgegeven“. “En, hoe heb ik daarop gereageerd?” vraag ik dan. Als ik er niet  op reageer dan is het bij mij niet binnen gekomen. Waarschijnlijk zit mijn hoofd dan zo vol dat er niets meer bij kan of mijn hoofd is met andere zaken bezig en krijgt het daarom niet mee.

 

 

Na lange gesprekken of waar ik erg druk mee bezig  ben geweest, dan is het chaos in m’n hoofd. Dat gaat dan in de nacht ook door.

Dood moe wordt ik daarvan. Maar ja, een AAN of UIT knopje zou mij vaker van pas komen. Dat zullen meer lotgenoten wensen. Maar helaas.

 

Gelukkig komt het na een goeie nacht weer goed.

Soms neem ik mij voor om enkele rustige dagen in te lassen. Dat voelt dan weer goed want zo kan ik weer bijtanken.

Groet van Lieky

 

What do you want to do ?

New mail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *