Column Lieky – Hersenletsel en overgevoeligheid

Audio na tekst

Door een hersenletsel kan het zijn dat je overgevoeliger bent geworden.

Overgevoelig voor alle indrukken  van buitenaf.

 

bv, stemmingen in huis, op straat winkels en restaurants, De ruimte voelt goed aan of juist niet. De mens voelt goed aan of niet.  harde geluiden, geschreeuw, ruzie’s, drukte om je heen in een restaurant of winkel hoor je de geluiden die in de ruimte zijn die je voorheen niet eens opmerkte maar nu allemaal tegelijk bij je binnenkomen.

 

Ook de nervositeit van een andere persoon, gedachten opvangen en gevoelens van anderen mensen kan je door je overgevoeligheid opvangen. Alleen zal jij je daar niet altijd van bewust zijn.

Niet te vergeten televisie, radio, kranten, je telefoon, facebook, allemaal indrukken van buitenaf.

 

Opeens kan jou gevoel veranderen. Ook al denk jij alles is goed. En dat kan van het ene op het andere moment zomaar gebeuren. Zo ook emotioneler, sneller huilen.  Komt dit je bekend voor?

 

Een overgevoelig persoon staat open voor alle indrukken van buitenaf.

Die indrukken komen ongecontroleerd binnen in je gedachten en dat geeft een nare reactie naar je lichaam. Je lichaam reageert hierop en jij voelt je gestresst, zenuwachtig, onrustig, misschien wel angstig en opgejaagd omdat je deze gevoelend niet begrijpt, niet kan plaatsen waar komt dit opeens vandaag. Jij probeert je waarschijnlijk goed te houden maar deze gevoelens overvallen je en je hersenen krijgen het niet meer verwerkt.

 

Dat vergt energie en jij wordt er dood moe van.

 

Alert zijn op je denken en je doen en laten is bewust met jezelf omgaan. Leer je lichaam en gevoelens goed kennen. Het is niet meer het lichaam wat je eerst had dus je moet een nieuwe start maken om te gaan ontdekken.

 

Wat voel IK? Wat denk IK? Wat wil IK en hoe ga ik dit aanpakken?

 

Door alert-zijn en bewust-zijn  van deze invloeden door te relativeren kan je beter en sneller reageren en accepteren. Ook het aanvaarden van, het komt hier of daar door en daar kan ik dit of dat aan doen. Meestal is het de stilte weer opzoeken om weer in evenwicht te komen. Evenwicht tussen lichaam en geest.

 

 

Veranderingen brengen in je denken en alert zijn helpt je om beter je gevoelen en gedachten te begrijpen en beter met je gevoeligheid omgaan.

 

Misschien hier even bij stil staan.

 

Mensen hebben het recht en de macht zichzelf tegen te werken of zichzelf te helpen. Dat is de vrije keuze die ieder mens heeft. Waar kies jij voor?

 

Als jij voelt dat je het waard bent om dit voor jezelf te doen, dan pas zal je veranderingen toelaten.

 

Wees lief voor jezelf en zoek naar oplossingen en mogelijkheden verbeter je leven.

 

Voorwaarde van het ontvangen van een goed resultaat is dat er voldoende liefde moet zijn voor jezelf en je naasten. Als dit niet zo is, zullen de resultaten niet veel zijn, omdat jij de veranderingen niet zal toelaten.

 

Ik wens je succes,

Lieky Van der Velden

What do you want to do ?

New mail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *