Erna van Beek – Ervaringen over eigen gevoel (wil ik wel nog leven?) uit Speciale uitzending van zondag 5 juli 2020

(Audio staat onder tekst)

Wij horen nu een reactie van Erna van Beek

Ook zij heeft hier ervaringen mee.

 

Vraag 3 :  Erna Waarom vind jij dat het meer bespreekbaar mag/moet zijn dat er mensen zijn die het erg moeilijk hebben met zichzelf en hun situatie en het soms niet meer zien zitten.

 

Jouw antwoord: Ik vind dat het bespreekbaar moet worden, omdat het niet uitspreken een worsteling met jezelf is.

Je naasten en je omgeving zijn blij dat je er nog bent, dus wordt er verwacht dat jij dat ook bent. Helaas ben je jezelf verloren en daarom kom je in een rouwproces. Je kijkt steeds naar wat je kwijt bent en niet meer kunt, er lijkt op dat moment geen/weinig kwaliteit van leven te zijn. Het uitspreken hiervan is moeilijk, iedereen is toch blij dat je er nog bent. Dus moet jij ook blij zijn toch? Dat voelt heel zwaar en ondankbaar. Ik schaamde me voor mijn eigen gedachten.

Ik zei ook vaak dat ik er gelukkig nog was, maar meende het niet.

 

Het  gehele verhaal van Erna  van Beek staat op de website www.luisternaarnah.nl  Erna hartelijk dank voor je reactie.

 

What do you want to do ?

New mail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *