Wilco Giesen – Ervaringen over eigen gevoel (wil ik wel nog leven?) uit Speciale uitzending van zondag 5 juli 2020

(audio staat onder tekst)

Wilco Giesen, jij zei mij dat jouw depressieve en neerslachtige gevoelens verdwenen zijn.

Maar hoe heb jij het gedaan om er weer bovenop te komen?

Bij mij is het bewegen weer aangepast sporten een grote kracht en van enorm belang geweest. Tijdens de vele uren bij het sporten en bewegen kon ik veel en goed nadenken. Ik heb vele momenten zitten janken op de fiets, ben boos, verdrietig, teleurgesteld, gefrustreerd en weet ik wat nog meer geweest.

 

En daarbij heb ik alle scenario’s, ook de doemscenario’s gehad, en ik heb ze allemaal de revue laten passeren. Heel langzaam en geleidelijk aan begon alles duidelijk en helder te worden en kon ik het stukje bij beetje plaatsen. Daarbij begon ik het toen ook geleidelijk aan te accepteren.

 

En na het accepteren is mij duidelijk geworden dat je hetgeen je is overkomen, kunt inzetten om andere mensen, lotgenoten, een stapje in de goede richting te geven. En ik beschrijf dit nu in een paar regels, maar dit is een zwaar en lang traject geweest, en het grootste deel heb ik toch zelf moeten doen.

 

Tijdens een 3 daagse triatlon met 4 mensen met een beperking, waar ik in 2017 aan deelnam, hoorde ik van de initiator Siers Nutma de volgende spreuk: ‘’De shit uit het verleden is de mest voor de toekomst!’’ Dat is me altijd bijgebleven en geld een beetje als een van mijn motivaties. Hoe erg het is wat je is overkomen, er is altijd een weg terug en omhoog. Alleen gaat de weg niet altijd over rozen en zul je ervoor moeten knokken. Niets gaat vanzelf!

Wilco bedankt voor je reactie.

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *