Column van Marly: Genieten van het Leven (deel 1) van onze meestgehoorde Clichés

(Audio onder aan bericht)

Hoe vaak horen wij niet, je moet nu gewoon genieten van je leven. Volgende week deel 2: Altijd positief blijven !

Genieten van het leven, cliché of niet?

We horen altijd veel clichés in ons leven vandaag deel 1 hiervan. Volgende week deel 2 ..positiviteit

Hoe vaak wordt er niet gezegd om van het leven te moeten genieten? Maar kan dat altijd wel? En wat is genieten dan? Wat voor mij genieten is, kan een voor een ander heel saai zijn. En waar een ander van geniet, kan ik misschien om welke reden dan ook, niet. Als ik naar mezelf kijk om voorbeelden te noemen: Ik kan genieten van niets doen ! Gewoon lekker lui filmpje kijken, aan de PC spelletje doen, lezen, muziek luisteren en noem maar op. Voor een ander kan dat heel dus heel saai zijn. De ander kan genieten van een heerlijke vakantie, luieren op het strand of naar de wintersport. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat me dat niet lekker lijkt, maar om verschillende redenen gaat dit voor mij niet. Reden één, ik heb er domweg het geld niet voor en al had ik het geld dan komen we bij reden twee. Op één of andere manier vind ik het zonde van het geld, waarschijnlijk omdat ik er juist zo lang voor zou moeten sparen, uiteindig véél langer dan de vakantie zal duren. Reden drie: Qua gezondheid moet ik met zoveel rekening houden, zowel vóór vertrek, gedurende de vakantie als ook na thuiskomst. Dus nee, hierdoor raak ik alleen al in de stress als ik er aan denk !

Dat wil uiteraard niet zeggen dat ik alleen maar rustig en saai mijn leven leid. Ik heb al heel veel gedaan in het verleden. Zo heb ik in het buitenland gewerkt, lokaal televisie en radio gepresenteerd, regelmatig met artiesten gewerkt en ik heb bv als jurylid bij diverse talentenjachten gezeten. Absoluut niet saai dus !! Dat zijn hele leuke herinneringen die niemand me meer afneemt.

Mis ik het? Ja zeker, een groot deel mis ik ! Wellicht dat ik in de toekomst het één of ander weer op kan pakken. Dat is ook zeker mijn doel!! Ik weet dat veel niet meer terug komt en dat moet het doel ook niet zijn. Dan kan het alleen maar tegenvallen en ik moet ook realistisch blijven.

Juist omdat veel dingen moeilijker zijn geworden dan voorheen, zoek ik naar nieuwe manieren om te genieten van mijn leven. En dit programma plus mijn websites helpen hierbij ! Ieder op zijn eigen wijze. Waar het op neerkomt, is dat je zelf moet gaan zoeken naar hetgeen wat jou gelukkig en blij maakt want dan pas kun je genieten van je leven.

Volgende week dus deel 2 : wat kan posiviteit hieraan bijdragen..

 

 

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *