Wie zijn Wij?

Lieky van der Velden.

Geboren en getogen 1953 in Valkenburg (L)

In september 2012 heb ik een herseninfarct gehad.

Geen revalidatie gehad terwijl ik die eigenlijk wel nodig had gehad.

Ik ging zelf op zoek  naar informatie, inzicht en begrip daarom heb ik vanaf januari 2013 een besloten Facebook pagina aangemaakt voor mensen met (Nah) niet aangeboren hersenletsel.

In 8 jaar tijd 8000 leden.

Dat is veel en wilt zeggen dat er behoefte is aan info en begrip.

Hersenletsel besloten groep

https://www.facebook.com/groups/1531465843770226/

In 2019 kreeg ik het aanbod om een radioprogramma te maken voor mensen met NAH. “luister naar NAH’ www.luisternaarnah.nl

Dat presenteer ik samen met Marly van der Wijk.

Iedere zondag is er een nieuwe uitzending. Door middel van een link kan je ten allen tijden luisteren naar ons luistermagazine.

Alle uitzendingen die al geweest zijn  kun je terugluisteren op https://m.facebook.com/Radio-Luister-naar-NAH-101182881226381/?rc=p

 

Mijn boek “N.A.H. Niet Aangeboren Hersenletsel. Het is niet altijd wat het lijkt.” werd uitgegeven in april 2020

Het is een bundeling van korte verhalen, tips en oefeningen. Voor jou en je partner, mantelzorger en andere geïnteresseerden een inzicht te geven hoe het voor ons NAH mensen kan zijn. Op een andere manier naar jezelf en jouw probleem kijken.

Hoe nu verder?

Hoe ga ik hiermee om?

Het is niet altijd wat het lijkt!

 

Het boek heeft 2 delen in 1 – Draai het boek om.

Kind – NAH – Ouders

https://www.facebook.com/groups/266214638056464/?ref=group_header

Sinds kort ben ik gestart met deze pagina voor ouders die een kind hebben met NAH. Op de pagina en in mijn boek beschrijf ik over hoe het voor een kind kan zijn met NAH. Ik heb meerdere gesprekken met ouders gehad die hun kind heel graag wilde begrijpen. Maar bij de diagnose die ze kregen dat hun kind NAH had, kregen ze geen bijsluiter bij hoe hier dan wel mee om te gaan  en hoe is het voor het kind. Daar probeer ik wel inzicht in te geven. Want wat ik wel uit al die jaren met NAH en Facebook geleerd heb is dat hoe oud of jong je ook bent de restverschijnselen en overprikkelingen zijn voor een kind net zo als voor een ouder.

Heb jij interesse in mijn boek? mail mij; liekyvandervelden@live.nl

In 2020 heb ik een Digitaal Info Loket aangemaakt.

Daar doen meer dan 40 DEELNEMERS aan mee.

o.a  Hulpverleners, Therapeuten, Coachen, Cursussen, Ervaring deskundige, e.a.  https://lotgenotencentrum.nl/

Stichting Lotgenoten Hersenletsel (Nah)

liekyvandervelden@live.nl

Lieky van der Velden.

 

Marly van der Wijk [2021]

Hallo, mijn naam is Marly van der Wijk en woon in Stein. Zoals te zien op de foto heb ik Sarah gezien en ben ik dus 50 jaar (dit jaar 2021 geworden)

Ik ben ruim 25 jaar gelukkig getrouwd met Jan en heb 2 volwassen kinderen, een zoon en dochter.

In het verleden werkte ik als doktersassistente in een huisartsenpraktijk en heb ik 20 jaar als vrijwilliger gewerkt bij onze Lokale Omroep Stein. Ik deed daar o.a. radio- en tv werkzaamheden, redactie en muziek. En op deze plek begint ook letterlijk mijn verhaal. Op 3 juni 2012 kreeg ik gedurende een live radio-uitzending een herseninfarct. Ik begon in eerste instantie onverstaanbaar te brabbelen en daarna kreeg ik niet de woorden gesproken die ik uit wilde spreken. (voor iedereen hoorbaar dus) Vervolgens viel mijn linker lichaamshelft uit.

Aangekomen in het ziekenhuis bleek ik 2 herseninfarcten te hebben en waren er meerdere herseninfarcten uit het verleden te zien.

Om een lang verhaal kort te maken, inmiddels (het is nu november 2021) heb ik 7 herseninfarcten, 3 hartinfarcten en 3 TIA’s gehad.

In 2014 werd ik dan ook volledig en duurzaam afgekeurd. Aanvankelijk bracht ik meer tijd in het ziekenhuis door en had ik het druk genoeg.

Later wilde ik graag meer met mijn tijd doen en ben ik begonnen met een eigen blog  en schilderen. In 2019 vroeg Lieky om mijn hulp bij het maken van een radioprogramma waaraan ik tot 2022 heb meegewerkt.

Mijn website : Klik hier voor de directe link  Hier zijn verschillende  fragmenten (met de meest prangende vragen) uit de radio uitzendingen te beluisteren.

Mijn doel is om mensen, lotgenoten en naasten,  te informeren over NAH. Wat is hersenletsel? Wat zijn de klachten? Hoe probeer ik het in te passen in mijn leven? Wat kun je zelf doen? Welke therapieën zijn er?