Huub van Lankvelt

 

Mijn naam is Huub van Lankvelt

Enige info over mezelf:

  • Ik ben (inmiddels) 67 jaar.
  • Ik was vader van 3 kinderen en nu nog van 2. Mijn oudste dochter is vorig jaar overleden aan de gevolgen van een NAH (hersenbloeding). Ze was toen 32 jaar.

Zij werd geboren met een bloedvatafwijking in de hersenen, een zgn. AVM. Een aangeboren bloedafwijking dus.

Zij functioneerde prima, was een fantastische bijzondere meid. Onvoorstelbaar. In haar leven is wel een groot medisch dossier opgebouwd.

En vanaf 2017 kreeg ze te maken met een burn-out, een depressie en vervolgens 2 hersenbloedingen. Maw, zo werd de aangeboren hersenaandoening (AH) teven een niet-aangeboren hersenaandoening (NAH).

  • Ik heb diverse studies gevolgd en functies. Afgestudeerd als analytisch chemicus en in de loop der jaren de move gemaakt van researchmedewerker naar Technisch Product Manager in de ICT.
  • Daarnaast een grote affiniteit met het medisch wereldje en de medische wetenschap opgebouwd (brede basiskennis). Mede ten gevolge van het ziektebeeld van mijn dochter. In dit kader ook ervaring opgedaan met de sociale en psychische gevolgen van haar AH en NAH. Overigens niet alleen bij haar maar ook bij haar lotgenoten.
  • Het verleden van en met mijn dochter geeft me een grote drive (en ervaringsdeskundigheid) om mensen in vergelijkbare situaties te ondersteunen, daar waar nodig en gewenst.

Groet, Huub

Frans Regtien

Mag ik mezelf even voorstellen aan de luisteraars en lezers? Ik ben Frans Regtien, 67 jaar, kom uit Hilversum, getrouwd met Josje en heb 2 kinderen, Fanny en Roald. Ik ga vanaf nu de redactie versterken. Ik heb een journalistieke achtergrond van ruim 45 jaar bij kranten, tijdschriften en radio/TV. Bijvoorbeeld bij de KRO radio en televisie, de Wereldomroep en omroep Brabant. In juli 2016 kreeg ik een hartstilstand, waarbij ik door zuurstoftekort ook een hersenbeschadiging heb opgelopen. Sindsdien heb ik gerevalideerd en ook mijn oude vak weer kunnen oppakken, Het is heel fijn dat dat gelukt is. Mijn stem is niet meer zoals vroeger, ik ben slecht ter been, kan bijvoorbeeld niet meer autorijden,  maar met mijn hoofd is niks mis. Ik volg het nieuws op de voet en schreef daarover tot nu toe in vakbladen voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel. En nu ben ik dus weer actief voor die goeie ouwe radio, via internet.  Ik ga interviews, columns en nieuwsoverzichten maken over mensen met NAH.  en heb daar heel veel zin in! Mocht je tips voor me hebben

Frans Regtien

fransregtien@hotmail.nl

0611584119

Website over mijn leven:
https://www.fransregtien.nl

Jan Hulshof

 

Ik ben Jan Hulshof, zelfstandig hulpverlener en al ruim 25 jaren werkzaam met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH), in 2011 ben ik zelf getroffen door een hersenbloeding. Na 5 maanden opname in ziekenhuizen en revalidatiecentrum mocht ik weer naar huis, 7 maanden poliklinisch revalideren en ik moest klaar zijn voor de maatschappij. Voor mij leek het of de wereld totaal veranderd was. Werken ging nog maar part time, wat ik nu nog doe ondanks pensionering. In 2017 heb ik samen met Dia Kleinnibbelink en Joanne Rensink in LIchtenvoorde een NAHkaffee gestart. We komen eens per maand bijeen en deelname blijft groeien

De aandoeningen die personen met Niet Aangeboren Hersenletsel ervaren zijn vaak niet zichtbaar, daar wordt hun probleem niet (h)erkend in de maatschappij.
Daardoor is er vaak sprake van een mate van sociaal isolement.
Door het organiseren van deze geven wij lotgenoten en partners of familie de gelegenheid om ervaringen met elkaar te delen en te laten weten dat ze niet alleen in deze maatschappij staan.
Voor partners is het belangrijk omdat je hersenletsel niet alleen krijgt.