1 jaar Luister naar NAH

Op zondag 1 november zijn we alweer een jaar bezig met dit programma Luister naar NAH

Voor Lieky en Marly is dat een goede reden om eens rond de tafel te gaan zitten en terug te blikken op dit 1e jaar!

Een veelbewogen jaar met corona en alle gevolgen, maar ook met het maken van een programma om mensen met NAH een eigen stem te geven, het verzorgen van informatie voor lotgenoten, partners en andere naasten. Hoe voelt het nou om hersenletsel te hebben? Niet alleen voor de persoon zelf maar ook voor de naasten!

Luister naar NAH is een uniek radioprogramma waar geen onderwerp gemeden wordt, welk taboe er ook op mag rusten.

We zijn er vóór en dóór elkaar en Lieky en Marly hopen dit nog jaren te mogen doen !

De onderwerpen van Zondag 28 juni 2020

Vandaag hebben wij een minder drukke uitzending dan jullie van ons gewend zijn. We hebben slechts 3 onderwerpen die aan bod komen.

Vorige week zeiden we het al, we gaan vandaag in op het gevoel van de partner van iemand met NAH. Die Podcast heeft Marly dicht bij huis gehouden, ze spreekt namelijk met haar eigen man Jan. Wie kan ze beter de vragen stellen dan hem wat de afgelopen 8 jaar voor hem betekend hebben?

Ná die Podcast horen jullie de column van Lieky nog met de titel ‘Onze gedachten’ Hoe kunnen we er voor zorgen dat we die ombuigen naar het positieve.

Over positief gesproken: Door jullie positieve reacties de vorige keer, durfde Marly het ook vandaag weer aan om zelf de techniek te verzorgen en kon Henk van het lekker weer gaan genieten.

Namens Lieky en Marly  heel veel luisterplezier gewenst

What do you want to do ?

New mail

Onderwerpen in de uitzending van 10 mei 2020

Wat kan  er verwacht worden in deze 28e uitzending  van Luister naar NAH

Voor de mensen die hem nog niet kennen, gaan we luisteren naar een bericht waarin Jan Hulshof zichzelf aan iedereen gaat voorstellen.

Lieky heeft 2 columns meegenomen vandaag, in de eerste column legt ze duidelijk en haarfijn uit hoe het voelt om hersenletsel te hebben.  In de tweede column kunnen we horen hoe we daarnaast ook meer zijn dan alleen maar hersenletsel.

Marly heeft een bericht meegenomen over revalidatie. De vaste luisteraars weten dat zij inmiddels meerdere infarcten achter de rug heeft en in de loop van de jaren vanaf 2012 tot nu heeft ze verschillende revalidatietrajecten doorlopen en geen één was hetzelfde. Daarom zet Marly deze op een rijtje ter vergelijking.

Alles wordt ook deze week afgewisseld met rustige prikkelarme muziek en de techniek werd wederom verzorgd door Henk van der Wijk.

Namens Henk, Lieky en Marly veel luisterplezier gewenst.

Onderwerpen in de uitzending van Zondag 3 Mei

In deze 27e uitzending van Luister naar NAH hebben we weer gevarieerde, mooie en interessante onderwerpen voor jullie.

Zo laten we graag het interview nog eens horen wat Lieky gehad heeft met Irene Gouman, een zeer informatief interview en gesprek over de Breinlijn. Een ininitiatief niet alleen voor onze lotgenoten met NAH maar ook voor de naasten, de naaste lotgenoten zeg maar. Ten tijde van het interview dat Lieky in Maart had was de breinlijn nog niet beschikbaar voor heel Nederland, dat werd nog uitgebreid en we gaan ervanuit dat men alweer verder is hiermee, vandaar dat we het opnieuw onder de aandacht willen brengen.

Vervolgens stelt Lieky Stijn Geerinck nog aan ons voor, niet zonder reden want Stijn gaat ons iets meer vertellen over zijn boek ‘tussen hoop en Hersenletsel’

Dan hebben Lieky en Marly beiden een column erbij, geschreven naar onze eigen ervaringen en gevoelens. De column van Lieky gaat over hoe al lang of kort het geleden is dat je in achtbaan van NAH beland bent en Marly gaat dieper in op de Sociale Contacten. Hoe verloopt dat in deze achtbaan?

Tenslotte maakt Marly jullie graag nog eens wegwijs op onze website.

Henk van der Wijk verzorgde weer heel trouw de techniek voor deze uitzending en namens ons drieën heel veel luisterplezier gewenst.

Onderwerpen op zondag 12 april 2020

Wat kunnen jullie verwachten in de uitzending van 12 april?

Een rustige uitzending op deze Paaszondag:

  • Lieky heeft een bericht  over afscheid van een geliefd persoon met een wel héél bijzondere tip !
  • Marly sluit aan op het onderwerp van vorige week over werken en werkhervatting. Wat als dit niet meer lukt, wat dan ? Afscheid nemen van werk ? WIA aanvraag? Wat is dat precies en hoe gaat het in zijn werk. (let op er wordt gesproken over de wettelijke normen van dit moment april 2020)
  • Daarnaast horen jullie van Marly een zelf geschreven gedicht over emoties

Uiteraard wordt er rustige en prikkelarme muziek gedraaid en ook deze week ver zorgt Henk van der Wijk plichtsgetrouw de techniek. Wij wensen jullie allemaal namens ons drieën veel luisterplezier.

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

Onderwerpen in de uitzending van 29 maart

 

Lieky heeft een heel bijzonder gesprek gehad met Daisy en namens Daisy  vertelt Lieky haar verhaal. Aansluitend daarop heb ik een gedicht van Toon Hermans voor jullie, aangezien ik die heel toepasselijk vind op het verhaal van Daisy.

Lieky en ik zijn héél blij dat zich steeds meer mensen melden om ook mee te werken aan onze uitzendingen Behalve Daisy hebben wij ook nog een luisteraar die graag een voetnoot wil plaatsen bij het programma ‘niet zonder ons’, hij wil dit alleen graag anoniem doen en dat respecteren wij uiteraard. Vooral met zo’n goed verhaal, waarvoor onze dank.

De volgende dames die ik ga noemen hebben ook een goed verhaal voor ons en jullie.

Alice  Hogenhout wil graag iets vertellen over de hulp die er is voor mensen met NAH. En inmiddels ook bekend in onze uitzendingen is Silvia Smulders, zij legt op duidelijke wijze uit wat overprikkeling is.

Tenslotte hebben ook Lieky en ik ieder een bericht erbij. Lieky heeft een bijzondere column over de derde persoon gemaakt en ikzelf heb nog niet zo lang geleden een nieuwe restverschijnsel van NAH meegemaakt waarvan ik niet wist dat dit ook kon gebeuren en daar heb ik wat over op papier gezet.

Samen met wat prikkelarme muziek hebben wij het hele pakket weer naar onze technicus Henk van der Wijk gestuurd die het tot deze volledige uitzending gesorteerd heeft. En namens ons drieën wens ik iedereen veel luisterplezier.

Care & Share kledingbeurs

https://www.facebook.com/careenshare/

Een heel mooi initiatief voor de mensen met de wat krappere beurs en mensen die een extraatje kunnen gebruiken is de Care & Share KLedingbeurs .  Mantelzorgers, thuishulp, iedereen die het kan gebruiken is van harte welkom !!

De Kledingbeurs van 22 maart is helaas vanwege de Coronacrisis geannuleerd!

Wij houden jullie op de hoogte over een nieuwe datum.

Mocht je zelf kleding willen doneren, stuur een berichtje via bovenstaande facebookpagina/link om een afspraak te maken.

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

Wandelen met Wandelgroep Brein op Beentjes in Venlo

 

Wandelen verbindt en maak fit(ter) !

WhiplashWandelWalk “Brein op Beentjes Venlo” is een wandel- en beweeggroep voor geínteresseerden met NAH (Niet aangeboren Hersenletsel) georganiseerd door ervaringsdeskundige en vrijwilligster José.

Laat je hersenen niet zitten, hoe lichaamsbeweging de hersenen kan activeren (Erik Scherder)
WANDELEN kan iedereen die graag wil bewegen zonder belasting of prestatiedrang.

Start zondagmorgen vanaf Grand Café de Maagdenberg (Maagdenbergplein 11 in Venlo).
Verzamelen om 10.15 uur en vertrek rond 10.30 uur om aansluitend ca. 60 minuten lekker op ontspannen wijze te gaan wandelen. Na deze kilometerstappen genieten we van 12.30 tot 13.00 uur een gezellig samenzijn in de prikkelarme sfeervolle en relaxte ruimte van Maakplaats 019 met thee/koffie en iets lekkers.

Bewegen is leven. En leven is bewegen. Wandelen is ook even alles laten lopen. Zien we je ook ?

Onkosten € 3.00. Voor dit luttele bedrag ben je 2 uur samen met gelijkgezinden, doe je aan cognitieve fitness en ontspan je na afloop op de nieuwe locatie op de Parade 19 waar je 2 consumpties nuttigt met een lekker plakje cake. Dé uitgesproken plek voor verbinden en creëren ! (https://www.facebook.com/maakplaats019/))

Opgave uiterlijk tot 12 maart a.s. is gewenst !

Voor inlichtingen, vooruitbetaling & opgave kunt jecontact opnemen met organisator José van Erp (jfvanerp@home.nl Telefoon 077-3519890)

Voordelen van de benenwagen. De wijsheid van bewegen.
Lopen is het beste medicijn (Hippocrates)
Lopen is de beste manier van trainen (Thomas Jefferson)
Alle échte grote ideeën komen tot stand door te lopen. (Friedich Nietzsche)
De wijsheid van het ouder worden: stop niet met lopen (Mason Cooley)