Column Marly- Checklists en andere formulieren

Vaak is het moeilijk om zaken overzichtelijk te houden en dan ga je het liever uit de weg. Of we nu praten over een etentje thuis organiseren, een feestje voor je kinderen bijvoorbeeld of een weekendje weg of zelfs een vakantie als dat straks weer mogelijk is.

Maar dat vluchtgedrag is helemaal niet nodig. Op internet vind je voor elk thema/onderwerp wel een checklist! En geloof me, met een checklist bij de hand wordt het veel makkelijker want:

Checklists hebben veel voordelen:

  • Het kost je niets. En dat is niet veel voor iets dat je leven zo ontzettend kan verbeteren.
  • Je verhoogt je levenskwaliteit. Omdat je zelf bepaalt welke zaken je op je checklists zet, kun je de kwaliteitsstandaard zo hoog maken als je zelf wilt. En omdat je nooit meer een stap vergeet, maak je je leven zo steeds beter.
  • Het werk wordt eenvoudiger. Een checklist helpt je een routine te ontwikkelen waardoor je goede gewoontes opbouwt.
  • Je kunt stoppen met nadenken. En dit is het grootste voordeel. Je verhoogt je levenskwaliteit en werkt efficiënter. En tegelijkertijd verbruik je minder hersenkracht omdat je alleen nog maar hoeft te doen wat er op je checklist staat. Het is de LED lamp van persoonlijke effectiviteit.

En al dit zorgt er weer voor dat we energie overhouden ! Energie die we beter kunnen besteden aan hetgeen waar we de checklist voor maken. Niet dan?

 

Natuurlijk ga ik niet in deze uitzending allerlei checklists voorlezen., Nee, maar dit is wel iets wat jullie op onze website kunnen gaan vinden. In de rubriek Tips en Weetjes zal ik regelmatig meerdere checklists met eventuele uitleg gaan plaatsen. Zo kunnen jullie ook week- en kookschema’s te verwachten.

Bron: https://sochicken.nl/checklists

Vanaf nu dus te vinden op www.luisternaarnah.nl

 

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

Checklist voor bv UWV – WMO – naasten

Voor de directe link Klik hier

Checklist – Hulpformulier

Aansluitend op de column van Lieky wijs ik jullie nog graag op de hulpformulieren van Hersenletsel-uitleg.nl, met dank dan ook aan deze organisatie.

Deze, zowel de link als het formulier zet ik vanzelfsprekend ook op onze website

Het zijn uitgebreide formulieren waarin je de klachten en gevolgen kunt aankruisen. DIT is handig om verschillende redenen.

Als je ieder een eigen formulier uitprint, daarmee bedoel ik een formulier voor jou en je naaste (partner, dochter, moeder enz) en jullie vullen het ieder apart in, dan kan je dat meer inzicht geven. Wellicht ziet de naaste nog andere dingen dan jij zelf ziet. Vaak geeft dit weer een ingang om in gesprek te gaan met elkaar.

Soms heb je ook niet in de gaten dat een naaste iets op een andere manier denkt te zien. Daar kan ik een voorbeeld uit mijn eigen situatie in geven. Mijn man gaf bv aan dat ik ongelukkig en somber leek. Bij doorvragen zei hij dat ik minder lachte dan voorheen, minder glimlachte om precies te zijn. Dit had echter volledig te maken met mijn aangezichtsverlamming, waardoor mijn lippen meer op somber staan dan in een glimlach.

Dit was dus duidelijk uit te wereld te helpen.

MAAR het formulier kan ook gebruikt worden om je klachten of symptomen te beschrijven voor bij een arts. En nog belangrijker misschien, het kan gebruikt worden als hulpmiddel bij UWV.

En nog een andere tip: gedurende je herstelperiode heb je regelmatig het gevoel dat je helemaal niets opschiet, dat er geen vooruitgang in zit. Maar als je het formulier invult en er een datum bovenzet, kun je enkele weken of maanden later zien dat er wel degelijk vooruitgang in zit. En dat is voor je gemoedsrust weer heel belangrijk.

De directe link : https://www.hersenletsel-uitleg.nl/informatie/hersenletsel-herkennen/checklist-nah

What do you want to do ?

New mail

Ingesproken bericht om te laten horen aan telefoon bij aanvang van het gesprek

 

http://https://soundcloud.com/user-393612177/ingesproken-bericht

Dit is een ingesproken bericht. Bedoeld voor mensen met hersenletsel die niet goed verstaanbaar zijn aan de telefoon. Je kan dit ingesproken bericht laten afluisteren voordat jijzelf aan het woord komt.

 

……………..Dit heb ik ingesproken. Kopieer het en maak er gebruik van als je dat nodig vindt………..

 

……………………………………….

Luister even zodat ik kan uitleggen waarom je dit bericht hoort.

Ik vraag je om geduld zodat ik na het ingesproken bericht mijn verhaal kan doen waarom ik je bel.

Ik heb een hersenletsel en kan niet snel praten en ben niet goed verstaanbaar.

Geef mij een kans en heb even geduld met mij.

Wil je alsjeblieft rekening met mij houden door langzaam en in korte zinnen te spreken.

 

Dankjewel.

 

 

 

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail